Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2018 23:26

Kurtulmuş: AK Parti 81 milyon yurttaşın partisidir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin sadece bir bölgenin, bir etnik yapının değil, 81 milyon yurttaşın partisi olduğunu belirterek, "81 milyonun hepsi bütün Türkiye'nin sahibidir. Her yerde var olan bir partiyiz." dedi.

Kurtulmuş: AK Parti 81 milyon yurttaşın partisidir
numan kurtulmuş,

Kurtulmuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde  katıldığı partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Muğla'nın  CHP'li belediyeden çok çektiğini, halkın artık AK Parti'li bir belediye başkanını  seçmek için hazır beklediğini söyledi.

Muğla ve ilçeleri için en iyi belediye başkan adayları ve meclis  üyelerini tespit edeceklerini anlatan Kurtulmuş, Muğla Büyükşehir ve ilçelerin  büyük çoğunluğunda belediyeleri kazanacaklarını umduğunu bildirdi.

AK Parti'nin sıradan bir parti olmadığına değinen Kurtulmuş,  partilerinin milletin içinde, milletin ruhunda, medeniyet damarlarında yaşayan  bir büyük siyasi hareket olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin milletin kaderiyle bütünleşen siyasi bir hareket olduğunu  vurgulayan Kurtulmuş, "AK Parti sadece Türkiye'nin geçmişiyle oyalanan değil,  ülkenin güçlü ve büyük bir Türkiye olarak geleceğe doğru yürümesinin, yani kökü  mazide olan bir partinin adıdır. Bu anlamda AK Parti güçlü ve büyük Türkiye'yi  ortaya koyma mücadelesi veren bir partidir." dedi.

"Türkiye'nin geleceğinde Tayyip Erdoğan'ın ismi altın harflerle  yazılacaktır"

Milletin kendisine hizmet eden hiç kimseyi unutmadığını anlatan  Kurtulmuş, "Nasıl Menderes'in ismi unutulmadıysa, nasıl Özal'ın ismi  unutulmadıysa, Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının ismi  de unutulmayacak, Türkiye'nin geleceğinde Tayyip Erdoğan'ın ismi altın harflerle  yazılacaktır." diye konuştu.

Büyük medeniyet hareketinin, milletin çizgisini, milletin iradesini  Türkiye'de siyaset sahnesine taşıyan AK Parti'nin bazı özellikleri bulunduğunu  aktaran Kurtulmuş, AK Parti'yi Türkiye'nin davasını omuzlamış bir parti haline  getiren, bütün İslam coğrafyasının, bütün mazlum milletlerin davasını omuzlamış  bir parti haline getiren temel özellikleri bulunduğu dile getirdi.

AK Parti'nin altı temel özelliği bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş,  birincisinin AK Parti'nin yerli ve milli bir siyasi hareket olduğunu, milletten  başka hiçbir gücün önünde eğilmeyeceğini, milletten başka hiçbir gücü beşeri  anlamda kabul etmeyeceğini söyledi.

Kurtulmuş, AK Parti'nin reformculuğunun ikinci özellik olduğunu  belirterek, şöyle konuştu:

"En temel özelliğimiz budur. AK Parti ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal  yardımlar, savunma, enerji reformları yaptı. Ancak AK Parti'nin en önemli reformu  Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine geçmiş olmasıdır. En büyük reformumuz budur.  Bu memlekette Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman problemli olmuş, her zaman Ali  Cengiz oyunlarıyla maalesef yönetilmiştir. 2014 yılında halk ilk seçilen  cumhurbaşkanı olarak  Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Öyle devrim niteliğinde bir  reform yaptık ki artık Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik.  Millet oy verdiği akşam sadece Cumhurbaşkanını değil, hükümeti de seçmiş oluyor.  24 Haziran'da yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak yine Tayyip Erdoğan seçildi,  yoluna devam ediyor, Allah yolunu açık etsin."

AK Parti'nin en büyük reformunun cumhurbaşkanını karanlık odaların  içerisinde kapalı kapılar ardında seçmesini bir kenara bırakıp milletin seçmesini  sağlamak olduğunu vurgulayan Kurtulmuş,  AK Parti'nin önemli reformlarından  birisinin de hak ve özgürlükler alanında yaptığı reformlar olduğunu, Türkiye'de  hak ve özgürlükler alanında atılan adımların AK Parti'nin en önemli  özelliklerinden biri olduğunu bildirdi.

"Devlet milletin hizmetkarıdır"

Millete güvenen bir parti olmasının üçüncü özellik olduğunu anlatan  Kurtulmuş, "Bu siyaset çizgisinin en temel özelliği millete güvenmektir. Devlet  milletin hizmetkarıdır. Devlet nihayetinde bir mekanizmadır asıl olan milletin  kendisidir. Devletin milleti şekillendirme alışkanlıkları da artık geride kaldı.  Geçmiş dönemde bu çizgide siyaset yapan siyasetçilerin hepsi cumhurbaşkanının  halk tarafından seçilmesi fikrini savunmuşlar. AK Parti kurulduğu günden itibaren  cumhurbaşkanını halk tarafından seçilmesini istedi." ifadelerini kullandı.

Milletin çarşısından, pazarından geçmeyen, milletin şarkısını,  türküsünü dinlemeyen, milletinin taziyesinde olmayan, milletin düğününde  halayları, horonları oynamayan hiç kimsenin bir daha ülkede cumhurbaşkanı  olamayacağını vurgulayan Kurtulmuş, kalbi, yüreği milletiyle çarpmayan hiç  kimsenin bu ülkede cumhurbaşkanı olmasına imkan ve ihtimal kalmadığını söyledi.

Kalkınmacı bir parti olmasının partilerinin dördüncü özelliği olduğuna  değinen Kurtulmuş, "Kalkınmayı sadece belirli bölgelerde bazı çevrelerin  zenginleşmesi için isteyen bir siyasi parti değiliz. Cizre'de de Kars'ta da,  Ağrı'da da Van'da da, Muşta'da  havaalanları, otoyollar, hastaneler var.  İzmir'de, İstanbul'da ne varsa, Hakkari, Şırnak'ta da o var. Çünkü bizim için  kalkınma Türkiye'nin her yerinde olmak durumundadır. Bizim için Diyarbakır neyse  Muğla'da odur." dedi.

AK Parti'nin bir Türkiye partisi olmasını da beşinci özellik olduğunu  belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"AK Parti sadece bir bölgenin, bir etnik yapının değil, 81 milyon  yurttaşın partisidir. 81 milyonun hepsi bütün Türkiye'nin sahibidir. Her yerde  var olan bir partiyiz. Şırnak’ta da Edirne'de de bayrağımız dalgalanıyor. Biz  Ağrı'da da, Ardahan'da da, Muğla'da da, Mersin'de de varız. Türkiye'nin her  yerinde varız, var olmak zorundayız. Çünkü AK Parti Türkiye'nin teminatıdır. AK  Parti Türkiye'nin en kucaklayıcı siyasi hareketidir. Bizim lügatimizde insanları  etnik kökenine göre ayırmak yok. Bizim kitabımızda insanları mezheplerine,  meşreplerine göre ayırmak da yok. İnsanları hayat tarzlarına göre de ayırmak yok.  Kimseyi ötekileştirmez, kimseyi bir diğerinden ayrı görmeyiz."

"Millet, kökü dışarıda olan eşkiya güruhuna, terör örgütüne karşı  direndi"

AK Parti'nin altıncı büyük özelliğinin bir dünya partisi olduğunu  vurgulayan Kurtulmuş, partilerinin sadece Türkiye'de değil, Türkiye'nin 81  milyonunun değil, bütün dünyanın partisi olduğunu bildirdi.

Türkiye'de farklı etnik kökenlere sahip vatandaşların bir arada aynı  medeniyetin çocukları olarak yaşadığına işaret eden Kurtulmuş, "Türkiye'nin  millet varlığı çok geniş bir coğrafyaya  yayılmıştır. Onun için Türkiye'de dünya  markasıdır. AK Parti Türkiye'nin yükünü omuzlamış, siyasi bir hareket olarak  dünya mazlumlarının partisidir. Dünyanın mağdurlarının partisidir. Kimsesiz  çoğunlukların partisidir, dünya mazlumlarının sözcüsü, dünya  mazlumlarının  öncüsüdür." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da milletin bir eşkiya güruhuna, kökü dışarıda olan,  gayrimilli olan, Türkiye'ye ait olmayan bir terör örgütüne karşı direndiğini  belirten Kurtulmuş, "Çok açık söylüyorum, eğer milletimiz  can pahasına bir  mücadele vermeseydi bugün bu memleket üç beş tane çapulcu ve arkasındaki emperyal  güçler tarafından yönetiliyor olacaktı. Allah muhafaza ne AK Parti kalacak ne  Cumhuriyet Halk Partisi, ne diğer partiler  kalacaktı. Başka bir Türkiye  olacaktı. Allah'a şükür o akşam millet direndi. Millet dua etti, ama sizi temin  ederim ki o akşam Asya'nın ortalarından Afrika'nın içine kadar bütün geniş  coğrafyadaki insanlar sabaha kadar dua ettiler." diye konuştu.

31 Mart 2019 seçimlerinin önemli geçiş noktalarından birisi olduğunu  aktaran Kurtulmuş, Muğla'nın da ilçeleri ile seçimlerden başarıyla çıkacağını  kaydetti.

Programa, AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda  Erol Gökcan, İl Başkanı Kadem Mete, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...