Tgrt Haber
05 Kasım 2018 18:31

Kurtulmuş: Ambargo kararı yeniden gözden geçirilmeli

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin, "Uygulanacak ambargonun Türkiye'yi olumsuz yönde etkilemeyeceğini düşünüyor ve bu konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Ambargo kararı genel olarak yeniden gözden geçirilmesi gereken bir karardır." dedi.

Kurtulmuş: Ambargo kararı yeniden gözden geçirilmeli
numan kurtulmuş,

Kurtulmuş, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaretinde,  gazetecilerin ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Ülkelerin başka ülkelere uyguladığı ambargonun geçmiş dönemlerde  netice vermediğini dile getiren Kurtulmuş, ABD'nin uygulamaya başladığı  ambargodan İran halkının olumsuz yönde etkilenmemesini temenni ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin hangi muafiyetlere sahip olacağının önümüzdeki zaman  diliminde ortaya çıkacağını belirten Kurtulmuş, "Zaten Türkiye başta petrol ve  doğal gaz anlaşması olmak üzere İran ile o malları almasa bile ödeme  mecburiyetinde olduğu bir anlaşmayı çoktan imzalamış durumda. Dolayısıyla İran  ile ikili ticaretimizin böyle bir ambargodan etkilenmemesini dileriz." diye  konuştu. Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Birtakım siyasi farklılıklar üzerinden ortaya çıkan bu tür  ambargoların, ambargo tehditlerinin, aslında siyasi kararları etkilemekten öte,  doğrudan doğruya ülkenin halklarını  etkilediği bir gerçektir. Bu ambargonun İran  halkını olumsuz yönde etkilememesini temenni ederiz. Daha doğrusu, hiçbir ülkenin  başka bir ülkeye uygulayacağı ambargonun, o ülke halklarına zarar vermemesi esas  olmalıdır. Birleşmiş Milletlerin alacağı kararların uluslararası hukuk bakımından  doğru olduğunu düşünürüz yoksa filanca ülkenin filanca ülkeye ambargo  yaptırımının uluslararası hukuk tarafından da gözden geçirilmesi lazım.  Kaldı ki  geçmişteki bu tür ambargo uygulamalarının ülkeler arasındaki siyasi farklılıkları  elimine etmek bakımından da bir faydası olmadığı ortaya çıkmıştır. İran'a, Kuzey  Kore'ye yapılan uygulamaların aslında siyasi bakımdan da bir sonuç vermediği  ortada. Uygulanacak ambargonun Türkiye'yi olumsuz yönde etkilemeyeceğini  düşünüyor ve bu konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Ambargo kararı genel olarak  yeniden gözden geçirilmesi gereken bir karardır."

AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi  alan Kurtulmuş, parti binasında il ve ilçe teşkilatlarının yönetim kadrosuyla  istişare toplantısı yaptı.

Kurtulmuş, ayrıca Nevşehir Belediyesince yapılan Millet  Kıraathanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...