Tgrt Haber
19 Mart 2017 13:35

Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu başka bir ülkede yaşıyor gibi konuşuyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu 'Anayasa'ya evet denilirse Türkiye'de krizler olur' diyor. Sanki Türkiye'de yaşamıyor, başka bir ülkede yaşıyor gibi konuşuyor." dedi.

Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu başka bir ülkede yaşıyor gibi konuşuyor
numan kurtulmuş,kılıçdaroğlu,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığının Kaya Ramada Otel'de düzenlediği programda iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, 339 milletvekilinin oyuyla parlamentodan geçen anayasa değişikliği talebinin, millet iradesini yansıtmayan bir anayasadaki yönetim sistemini düzeltmek için yapılan bir tashih olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine değinen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu 'Anayasa'ya evet denilirse, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelirse, Türkiye'de kaoslar, krizler olur' diyor. Sanki mübarek, Türkiye'de yaşamıyor, başka bir ülkede yaşıyor gibi konuşuyor. 67 yıldır şu andaki mevcut sistemle yönetiliyoruz. Bu sistemde o kadar çok kriz, kaos ortaya çıkmış ki Türkiye yıllarını kaybetmiş, ekonomik ve siyasi olarak geri düşmüş. 67 yılda 5 askeri darbe, 6-7 darbe teşebbüsü olmuş.

Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'li arkadaşlar, sanki bu ülkede o dönemleri yaşamadılar. Bu memlekette cumhurbaşkanının seçimine müdahale edilmiştir. Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul'dan Ankara'ya giden Ali Fuat Başgil'in ensesine silah dayanmış, kendisinin de tanıdığı general 'Seni ben bile kurtaramam, İstanbul'a dön' demiş. Adamcağız, cumhurbaşkanı adayı dahi olamamıştır."

"Anlamamazlıktan geliyor"
Anayasa değişiklik paketinin içerisinde "darbesavar" maddeler olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Bunu da maalesef Kılıçdaroğlu ve CHP'li arkadaşlar anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Ola ki sistem kilitlendi, çalışmıyor, çözemiyorsunuz. Böyle bir durumda hem cumhurbaşkanı hem de isterse TBMM memleketi erken seçime götürebilir. Zannediyorum Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'li arkadaşlarımız hiç kendilerinin o koltukta oturmayacağını düşündükleri için şöyle varsayıyorlar, 'Cumhurbaşkanının bir gün kafası bozulacak, bir sabah kalkıp parlamentoyu fesh edecek.' Hanım kardeşlerimden özür diliyorum, 'Bekara karı boşamak kolaydır.' Hiç iktidar olmadıkları, iktidar olmayı da düşünmedikleri için 'Nasılsa bir gün kafası kızar, parlamentoyu lağveder' diyor. Hiçbir sorumlu devlet adamı Türkiye'de erken seçimin önünü açacak bir adım atmaz, ta ki sistem kilitlenirse." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...