Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2016 19:14

Kurtulmuş'tan Rusya'ya kötü haber

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rusya'nın İncirlik Hava Üssü'nü kullanmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Kurtulmuş'tan Rusya'ya kötü haber
kurtulmuş, rusya, incirlik,

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Programda Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendiren Kurtulmuş, Rusya'nın İncirlik Hava Üssü'nü kullanmasının mümkün olmadığını söyledi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Türkiye doğu ile de batı ile de ABD ile de Rusya ile de eş zamanlı irtibatı olan ender ülkelerdendir. Bunların hiçbirisi doğrusal çizgide gelişmemiştir. ABD ve Rusya ile ilişkilerimiz tek düze olmamıştır. Zaman zaman ilişkilerimiz iyi olmuş zaman zaman kötü olmuştur. Rusya ile bir sene önce ne kadar kötüydü şimdi iyileşme sürecinde.

"RUSYA'NIN İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜ KULLANMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Bu Türkiye'nin elinde bulunduğu siyasal kartlarının gereğidir. İsteriz ki hepsiyle iyi olsun. Bazen limoni olabilir. Ne Türkiye ne Rusya birbirini uçak krizi yüzünden yok sayamaz. İncirliğin Rusya'nın kullanımına açılması söz konusu olamaz, çünkü bu bir NATO üssüdür. Nasıl gündeme geldiğini bilmiyorum. Rusya NATO üyesi olmadığı için Rusya'nın burayı kullanması mümkün değildir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...