Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2014 18:52

Lütfi Elvan, 'Bizi kasetlerle yıkamazlar'

Lütfi Elvan, 'Bizi gayri ahlaki, gayri hukuki ve yasal olmayan yollarla montaj ürünü müdür başka birşey midir ne üdüğü belli olmayan kasetlerle kimse yıkamaz'dedi.

Lütfi Elvan, 'Bizi kasetlerle yıkamazlar'
Ulaştırma Denizcilik, Haberleşme Bakanı, Lütfi Elvan

Elvan, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Köprülü Kavşağı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hatay'ın 2 milyar doların üzerindeki ihracatıyla Türkiye'de 10'uncu, meyve sebze ihracatında da Mersin'den sonra ikinci sırada olduğunu söyledi. İhracat rakamlarının Amanos Dağları'ndan geçecek tünelle en az 3'e, 4'e katlayacağını ifade eden Elvan, bu tünelle ilgili gerekli çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Son 11 yıldan beri istikrar adası olan bir Türkiye'nin olduğunun altını çizen Elvan, şu an güven duyulan bir Türkiye'nin olduğunu söyledi. İstikrarı bozmaya, güveni ortadan kaldırmaya çalışan hem içeride hem dışarıda belirli kesimlerin bulunduğunu vurgulayan Elvan, istikrarını kaybetmiş bir Türkiye'nin "fakirleşen, küçülen, işsizler ordusunun çığ gibi büyüdüğü bir Türkiye" demek olduğunu kaydetti. Ülkenin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını istemeyenlerin bulunduğunu belirten Elvan, "Eğer biz ülkemizi seviyorsak, bu ülkenin gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını istiyorsak istikrarla beraber olacağız. Biz bugüne kadar halkımıza güvendik ve dimdik ayakta durduk. Ülkenin demokratikleşmesi, bireysel hak ve özgürlükler alanında çok büyük mücadeleler gerçekleştirdik. Bunun önceliğini yapan kişilerden birisi de eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin" diye konuştu.
Kaset iddiaları
Yolsuzlukla suçlayanların kendilerine bakmasını isteyen Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğer bizim yolsuzlukla işimiz olsaydı, bugün biz sadece ve sadece ulaştırma sektöründe 80 milyar dolar üzerinde yatırım yapamazdık. Şu anda biz, mazluma, Somali'ye, Filistin'e dünyanın dört bir yanındaki eziyet, sıkıntı çeken kardeşlerimize tam 2,5 milyar dolarlık yardım yapıyoruz. Bizim geçmiş hükümetlerden farkımız bu. Kendilerine baksınlar, kendi dönemlerinde ne yapmışlar ona baksınlar biz 11 yılda, 80 yılda yapılan işlerden daha fazlasını yaptık. Rakamlar ortada. Bizi gayri ahlaki, gayri hukuki ve yasal olmayan yollarla montaj ürünü müdür başka birşey midir ne üdüğü belli olmayan kasetlerle kimse yıkamaz. Varsa projeniz koyun ortaya, var mı buyrun bir siyasi parti, yasa dışı yöntemlerle elde edilen bir takım ne olduğu belli olmayan kasetler üzerinden siyaset yapamaz. Eğer siz milli iradeden umudunuzu kesmişseniz, halktan, milletten umudunuzu kesmişseniz yapabileceğiniz bir kaç yol ve yöntem vardır. Geçmişte de bu yaşandı. 60 ihtilalini hatırlayın daha sonraki darbeleri hatırlayın. Ne yaptılar rahmetli Adnan Menderes'i, her türlü yolsuzlukla suçlamadılar mı? Yolsuzlukla suçladılar zamanında. Halktan desteği olamayanlar, milli iradeye güvenmeyenler ya bu sahte kasetlere başvuracaklardır ya da halkı ayağa kaldırmak için ayaklandırmak için gençleri sokağa dökmeye çalışacaklardır. Ya da birilerine diyeceklerdir ki 'biz vesayet rejimi istiyoruz, biz halkımızdan memnun değiliz, halkımız zaten anlamaz, bu işten bilmezler zaten neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmez bu halk' diyeceklerdir. Ama bizim halkımız Türkiye'de ne olup bittiğini, en iyi bilen, en yakından takip eden bir ruha, anlayışa sahip. Biz bugüne kadar bu başarıyı elde etmişsek halkın sesi olmaktan kaynaklanıyor. Halkın sorunu, bizim sorunumuz oldu ve biz halkla bütünleştik." Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin de önemli olan bir tesisisin temelini atmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Organize Sanayi Bölgesi Köprülü Kavşağı temeli atıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...