Tgrt Haber
13 Aralık 2017 12:16

Mahmud Abbas: İsrail'e meydan okuyorum...

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde konuşuyor. Abbas, "İsrail'e buradan meydan okuyorum, bana sınırlarını göstersin, sınırlıları olmayan bir ülke uluslararası hukuk bağlamında tanınamaz." dedi.

Mahmud Abbas: İsrail'e meydan okuyorum...
abbas,filistin

Mahmud Abbas'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"KUDÜS'ÜN İŞGALİNE KARŞI BURADAYIZ"

Bizler bugün burada Kudüs'ün işgaline durmak, Kudüs'ün kimyasının bozulmamasına karşı bütün Müslümanları arkamıza alarak Kudüs'ün işgaline karşı buradayız.

"ARTIK SAĞLAM KARARLAR ALMALIYIZ"

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan mutluluk duydum. Bizler artık çok net ve sağlam kararlar almalıyız. İşgal altındaki Filistin'in devlet olması için çalışmamız gerekiyor.

"KUDÜS'Ü SAVUNMAYA DAVET EDECEĞİZ"

Filistin halkını ve Mescid-i Aksa'da nöbet tutan kardeşlerimizi sağlamlıyorum. Kadim şehirde yaşayan tüm Müslümanları ve Hristiyanları selamlıyorum. Bizler Filistin'in başkenti olma Kudüs'ü savunmaya davet edeceğiz.

"ABD TARAFINDAN ALINAN TEK YÖNLÜ KARAR GEÇERSİZDİR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın kararı uluslararası hukuka ve anlaşmalara yönelik ihlaldir. Hiçbir ülkenin elçiliğini Kudüs'e taşıması BM kararlarına göre yasal değildir. ABD tarafından alınan tek yönlü karar geçersizdir. ABD artık barış konusunda ara bulucu vasfını yitirmiştir.

Bize bir anda yüzyılın tokadını vurdular, bu yapılan uluslar arası hukuka BM kararına açık ihlaldir.

ABD'nin kararı Kudüs'te İsrail'e hiçbir meşruiyet vermeyecektir., Kudüs hem Müslümanların hem de Hristiyanların yaşam mekanı olarak kalacaktır.

İSRAİL'E MEYDAN OKUYORUM!

Uluslararası örgütlerle ilgili bir anlaşma yaptık, bazı uluslararası teşkilatlara üye olmayı kabul ettik, ABD bu anlaşmayı bozdu bize bozuyoruz.

İsrail'i kim kuruyor ve uluslararası hukuka pervasızca saldıran tavırları karşında onu koruyan kim?

Biz kendi toprağımızdayız. Yahudilerin meşruiyetleri var bizim de var.

İsrail'e buradan meydan okuyorum, bana sınırlarını göstersin, sınırlıları olmayan bir ülke uluslararası hukuk bağlamında tanınamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...