Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2015 06:39

Mevlüt Çavuşoğlu, 'Gerekirse müdahale yapılır'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, 'Gerekirse müdahale yapılır'
mevlüt çavuşoğlu, dışişleri, operasyon,

Suriye'ye yönelik operasyon iddialarının MGK toplantısında gündeme gelmesinin doğal olduğunu anlatan Çavuoğlu şunları söyledi:

* TEDBİR ALMALIYIZ: Tehdidin boyutu arttıkça veya değiştikçe, bunlara yönelik tedbir almamız gerekiyor. Tehditlere karşı her an hazırlıklı olmamız lazım. "Bir yeri işgal edelim" diye bir derdimiz yok. PKK'ya daha önce nasıl Kuzey Irak'a girilerek operasyon yapıldıysa gerekirse burada da yapılır. Zaten tezkerede bu yetki var. Tedbirlerimizi almazsak Türkiye'nin istikrarını riske atmış oluruz.

* ASKERDE YETKİ VAR: (Askere yetki verilmesi konusu) Bakanlar kurulu kararı, tezkere, askerde yetki var. Sivil irade bunun kullanılmasını istediği zaman askerin görevi de yerine getirmektir. Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren konularda talimat sözlü de, yazılı da verilir, tarif de edilir.

* TEHDİT ARTIYOR: İçinde bulunduğumuz tablo güvenli bölgenin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Çünkü olan hep masum insanlara oluyor. Türkiye'ye yönelik tehditler de her geçen gün artıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...