Tgrt Haber
24 Haziran 2015 14:02

MHP'den çok sert açıklama geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Meclis Başkanlığı gibi ciddi ve önemli bir tercihte Genel Başkan'ın ve Başkanlık Divanı'nın kararı netleşmeden ve henüz herhangi bir isim üzerinde mutabakata varılıp aday belirlenmeden, birtakım isimler medya üzerinden dillendirilerek MHP üzerinde kamuoyu baskısı oluşturulmaya çalışılması doğru olmamıştır" değerlendirmesini yaptı.

MHP'den çok sert açıklama geldi
mhp,koalisyon,açıklama,

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "MHP'nin 7 Haziran seçimleri  sonrasında kilit parti konumunda olmasının bazı çevrelerde rahatsızlığa yol  açtığını" öne sürerek, bazı çevrelerin MHP'nin ,"HDP destekli CHP-MHP koalisyonu"  seçeneğine olumsuz cevap verilmesinden sonra partiye yönelik tutumlarını  değiştirdiğini savundu. 
 
 MHP aleyhindeki bir değerlendirmede doğrudan Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hedef alındığını ifade eden Yalçın,  yazıda Bahçeli'nin 7 Haziran seçimlerindeki başarısının "yanıltıcı ve uydurma"  olduğunun ileri sürüldüğü, bunun da MHP'nin 1999'da yüzde 17,9 oyla 129  milletvekili, 2015'teyse yüzde 16,2 oyla 80 milletvekili çıkarmasına  dayandırıldığını aktardı. Yalçın, şöyle devam etti: 
 
MHP'NİN BAŞARISIZLIĞINDAN DEĞİL...
 
    "MHP'nin yüzde 17,9 oyla 129 milletvekili çıkarırken 16,2 oyla 80  milletvekili çıkarabilmesinin sebebi MHP'nin başarısızlığı değil öncelikle  d'Hondt sisteminin azizliğidir. MHP, birçok ilde aldığı oyları mevcut seçim  sistemi yüzünden kaybetmiş, AK Parti'ye kaptırmıştır. D'Hondt sistemi, çoğunluk  partisine gereğinden fazla milletvekili vermektedir. Bu sistem, yerel bazda da  HDP'ye gereğinden fazla milletvekili kazandırmış, diğer partilerin oyları çöpe  gitmiştir." 
 
   Söz konusu yazıda, 1999 seçimleri ile 2015 seçimlerinin "bilerek"  kıyaslandığını, kamuoyu algısıyla oynayarak MHP oylarında düşüş varmış gibi  gösterildiğini belirten Yalçın, "Oysa 2011 seçimlerinde MHP yüzde 13 oy  alabilmişken 2015'te bunu 16,2'ye çıkarmıştır. Bunu başarısızlık saymak için kötü  niyetli, maksatlı veya ebleh olmak gerekir" ifadelerini kullandı.  
MHP YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR
 
MHP'nin "DBP" yani "Devlet Bahçeli Partisi" gibi gösterilmek  istendiğini aktaran Yalçın, böylece Bahçeli'yi tek hedef haline getirerek MHP'nin  yıpranmasının sağlanmaya çalışıldığını bildirdi. Bahçeli'nin düzenli aralıklarla  Parti Divanı'nı ve MYK'yı topladığını kaydeden Yalçın, "MHP'nin politikalarıyla  ilgili kararlar da Sayın Bahçeli'nin mutlak iradesi ve tek seçiciliğiyle değil,  bizzat kendisinin istişare ve meşverete önem veren demokratik tutumu sayesinde  partimizin kurullarında belirlenmektedir. Yani parti içi demokrasinin işlediği  partilerin başında MHP gelmektedir" görüşüne yer verdi. 
 İSİM DAYATILMASI RAHATSIZ EDİYOR
  Yalçın, şu  değerlendirmede bulundu: "Meclis Başkanlığı seçimleri için MHP'den bir adayın ismi gündeme gelir gelmez Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ceza kesildiği iddiası ise  hilaf-ı hakikattir. MHP'de Meclis Başkanı adayı olarak kimi isimlerin basında  dillendirilmesi normaldir. Ama bunun kararı elbette partiye aittir. MHP'yi en çok  rahatsız eden şey, partimizin sürekli belli adlar üzerinden yıpratılmaya  çalışılması veya isim verilerek adaylık veya tercih dayatılmaya çalışılmasıdır.  Meclis Başkanlığı gibi ciddi ve önemli bir tercihte Genel Başkan'ın ve Başkanlık  Divanı'nın kararı netleşmeden ve henüz herhangi bir isim üzerinde mutabakata  varılıp aday belirlenmeden birtakım isimler medya üzerinden dillendirilerek MHP  üzerinde kamuoyu baskısı oluşturulmaya çalışılması doğru olmamıştır. Sayın Genel  Başkanımızın tepkisi bu çerçevede değerlendirilmelidir." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...