Tgrt Haber
05 Şubat 2023 16:01 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 17:37

MHP lideri Bahçeli'den muhalefete 'aday' eleştiri: Altılı masa ortadan çatlamıştır

MHP lideri Bahçeli, partisinin Tekirdağ'daki 'Aday Belli Karar Net' mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında muhalefete sert sözlerle yüklenen Bahçeli, CHP ile İYİ Parti arasındaki '13 Şubat krizi'ne de değindi. Adaylık konusunda kutuplaşma olduğunu savunan Bahçeli, "Altılı masa ortadan çatlamıştır" dedi. İstanbul'daki konsoloslukların kapatılmasını da eleştiren Bahçeli, "Madem tehdit var, açık kaynağı da açıklanmalıdır. ABD öncülüğünde yapılan kapatmalar rezalettir" diye konuştu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
MHP lideri Bahçeli'den muhalefete 'aday' eleştiri: Altılı masa ortadan çatlamıştır
Devlet Bahçeli,MHP,Tekirdağ,Kemal Kılıçdaroğlu,konsolosluklar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ'da "Aziz Milletim Sıra Sende" temalı mitingde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Bahçeli, altılı masadaki adaylık krizini eleştirirken İstanbul'da bulunan konsoloslukları kapatan 9 ülkeye de tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD, İngiltere ve Almanya ziyaretlerine göndermede bulunan Bahçeli, "Türkiye'nin geleceği yabancı başkentlerde belirlenemez" diyerek tepki gösterdi. Türkiye'nin parmak sallayarak hizaya sokulacak bir ülke olmadığını da ifade eden Bahçeli, "Bir masa etrafında toplananlar rehin alınmış acizlerdir. Onlar aferini Avrupa'dan beklesin, bize Türk milleti yeter" diye konuştu.

'KİMİN GELDİĞİNİ 14 MAYIS'TA GÖRECEĞİZ'

Bahçeli konuşmasında henüz Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan altılı masa ve Kılıçdaroğlu'na da sert sözlerle yüklendi. CHP binasına asılan "Ben Kemal geliyorum" şeklindeki afişe göndermede bulunan Bahçeli, "Kemal Kılıçdaroğlu, film repliklerinde kendine replik belirleyecek kadar ucuzlamıştır. Sürpriz yumurtadan çıkmış gibidir. Kılıçdaroğlu ben geliyorum diyor, kendisine geleceği varsa göreceği de var diyerek meydan okuyoruz. Kimin geldiğini 14 Mayıs'ta göreceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

'ADAYSIZ ŞEKİLDE ARENADA DOLANIYORLAR'

Bahçeli, altılı masaya Cumhurbaşkanı adayı eleştirisinde de bulunarak şunları söyledi:

"14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerine az bir süre kala zillet ittifakının adayı hala yoktur. Kazanacak aday çıkmaz zillet partilerini birbirine düşürmüştür. Kılıçdaroğlu 13 Mayıs’ta adayı açıklayabileceklerini söylerken, İP bir şey demektedir. Altılı masa ortadan çatlamıştır. Adayın kim olacağı konusunda kutuplaşma var. Kendi arasında anlaşmaktan mahkumdur. Adaysız şekilde arenada dolaşıyorlar."

İSTANBUL'DAKİ KONSOLOSLUKLARIN KAPATILMASI

İstanbul'daki konsoloslukları kapatan 9 ülkeyi art niyetli olmakla suçlayan Bahçeli, "Terör tehdidi bahanesiyle kapatmaları tek kelimeyle rezalettir. ABD bu işte öncü rol oynamış, kuklalarını dürte dürte harekete geçirmiştir. Malum ülkelerin, muhtemel terör saldırılarını biliyor hatta arkasında duruyor gibi ihbar etmeleri, dostluk ve müttefiklik köprülerini dinamitleyen art niyetliliktir" dedi.

MHP lideri Bahçeli'den muhalefete 'aday' eleştiri: Altılı masa ortadan çatlamıştır

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...