Tgrt Haber
25 Haziran 2018 19:49

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

Muharrem İnce, seçimlerdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti
muharrem ince,erdoğan,tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olamayan sandık sonuçlarına göre yüzde 52,6 oy oranı ile salt çoğunluğu alarak seçimi kazandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak 24 Haziran seçim sonuçlarından dolayı tebrik etti.

KARAMOLLAOĞLU DA TEBRİK ETTİ

Ayrıca yapılan açıklamada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da Erdoğan’ı arayarak 24 Haziran seçim sonuçlarından dolayı tebrik ettiği bildirildi.

İngiltere Başbakanı May, Erdoğan'ı tebrik etti

 İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

 MERKEL'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KUTLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nde elde ettiği başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajında, "Sayın Başkan, yeniden seçilmenizden dolayı kalpten tebriklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Uzun yıllara dayanan dostluğun Almanya ve Türkiye'yi birbirine bağladığını belirten Merkel, iki ülke toplumu ve ülkeler arasındaki yoğun değişimin çok çeşitli olan ikili ilişkilere damgasını vurduğunu kaydetti.

Ortadoğu'daki köklü değişimlerin Almanya ve Türkiye'yi etkilediğine işaret eden Merkel, Türkiye'nin bu konuda büyük sorumluluk gösterdiğini vurguladı.

Almanya Başbakanı, demokratik katılımın ve hukukun üstünlüğüne saygının güçlendirildiği, istikrarlı ve çoğulcu bir Türkiye'nin partneri olmak istediklerini belirtti.

Merkel, "Ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da geliştirmek ve derinleştirmek için sizinle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağımı bildirir ve sizlere önünüzdeki görevler için başarılar dilerim." görüşünü paylaştı.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI, ERDOĞAN'I TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, 24 Haziran'daki seçim zaferinden dolayı tebriklerini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başarılar diledi.

Türkiye-Almanya arasındaki ilişkilere ivme kazandırma kararlılıklarını yineleyen iki lider, bu çerçevede üst düzey ziyaretlerin önemini de vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...