Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2017 22:12

MÜSİAD Başkanı Olpak: Riskinizi en aza indirebilirsiniz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Anayasa değişikliğine ilişkin,"Hangi para biriminden geliriniz varsa oradan borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz" dedi.

MÜSİAD Başkanı Olpak: Riskinizi en aza indirebilirsiniz
müsiad, Olpak,

Olpak, MÜSİAD Adana Şubesinin bir otelde düzenlenen 21. olağan genel  kuruluna katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda saygı duruşunda  bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Olpak, 2016 yılının dünya üzerinde düşük büyüme tuzağının konuşulduğu  bir yıl olduğunu, Türkiye'deki sıkıntıların dünyada da bulunduğunu, son çeyrekte  Türkiye'nin 1,8 küçülürken büyüyen iki ülkenin ABD ve Almanya olduğunu belirtti.

Olpak, 2017'ye ilişkin şahsi değerlendirmeleri yerine üyelerine dönük  yaptıkları anket sonuçlarını açıklayacağını ifade etti.

Anketin sonuçlarına göre üyelerin yüzde 38'inin bu yıl yeni yatırım  planladığını, yüzde 31'inin yeni istihdam oluşturmayı düşündüğünü anlatan Olpak,  "Yüzde 33'ü tasarruflarını artırmayı düşünüyor ki Türkiye'nin en önemli  problemlerinden biri tasarruf açığı. Bu konunun bizim çok ciddi şekilde üzerinde  çalışmamız lazım. Yüzde 48 de 2017'de daha iyi bir dönem bekliyor." dedi.

Döviz kurundaki hareketlilik

Olpak, kendisine döviz kurlarındaki hareketliliğin sık sık sorulduğunu  dile getirdi. Kur tahmininde bulunamayacağını ifade eden Olpak, şunları söyledi:

"Doların bir ayağı dışarıda. Amerikan Merkez Bankası'na etki  yapamadığınız ölçü içinde elbette bundan etkilenen durumdasınız. Pasif  durumdasınız ama alabileceğimiz tedbirler var. Bir ekonomist gözüyle  değerlendirdiğimde dolarda bir oynama var ama aynı dönemde tahvil piyasasında bu  oynamayı göremiyorum. Aynı dönem içerisinde ülkenin risk priminde bu oynamayı  göremiyorum. Aynı dönem içerisinde yurt dışına dolar çıkışında bu oynamayı  göremiyorum. Demek ki biz bu noktada bir takım suni olaylarla karşı karşıyayız."

Olpak, iş dünyası olarak sabretmek kadar çeşitli hazırlıklı  davranışlar içinde de bulunmaları gerektiğini belirtti.

  "Kendi paramıza sahip çıkma konusunun bir miktar daha üzerine  gideceğiz ama bunun sadece tasarruf boyutundan bahsetmiyorum." diyen Olpak,  şunları söyledi:

"Artık biraz elimizi vicdanımıza koyalım kendimizi de eleştirelim.  Neredeyse pazar alışverişimizi dövizle yapacak bir duruma geldik .Bu noktada  Nasreddin Hoca'nın 'Hırsızın hiç mi suçu yoktur' ifadesi vardır. Bizlerin,  kendimizin bu konuya ne kadar katkımız olduğu konusunu hakikaten iyi irdelememiz  lazım."

Olpak, iş dünyasının ticaretten, yatırımdan para kazandığını, paradan  para kazanma durumunda olursa risklerini arttıracağını belirtti.

İş adamlarına tavsiyede bulunan Olpak, "Hangi para biriminden  geliriniz varsa oradan borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz. Aksi takdirde  elinizde olmayan imkanlar sebebiyle maalesef kayıplarla karşı karşıya kalıyoruz."  dedi.

Anayasa değişikliği

Olpak, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan anayasa  değişikliğini de değerlendirdi.

Anayasanın bütün milleti ilgilendiren bir konu olduğunu ifade eden  Olpak, konunun meclis aşamalarının ardından millete gitme sürecine geçildiğini  belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim iş dünyası olarak bundan sonraki beklentimiz şu. Daha sakin,  referandum sürecine giderken daha az kırgınlık yaşadığımız, inşallah başka tür  herhangi bir provokasyon veya herhangi bir başka problemle karşılaşmadığımız bir  süreci yaşayalım. Çünkü biz iş dünyasıyız. Bunları da atlattıktan sonra işimize  odaklanmak istiyoruz. Daha fazla üretmek istiyoruz. Ülkemize daha fazla faydalı  olmak istiyoruz."

Konuşmaların ardından MÜSİAD'a yeni katılan üyelere rozet ve plaket  takdim edildi.

Programa, AK Parti Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Milletvekili Elif  Doğan Türkmen, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, oda ve borsa başkanları  ile MÜSİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...