Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2015 16:22

Partilerin ekonomi vaatleri 'gençleşti'

Türkiye'de 1 Kasım seçimleri öncesi seçim beyannamelerinde, asgari ücret ve emekli aylıklarına zam yine öne çıkan başlıklar olurken, partilerin özellikle genç seçmenlere yönelmesi dikkati çekti.

Partilerin ekonomi vaatleri 'gençleşti'
parti,ekonomi,vaat,

Türkiye'de 1 Kasım milletvekili seçimleri öncesi partilerin açıkladığı seçim beyannamelerindeki ekonomi vaatlerinde asgari ücret ve emekli aylıkları öne çıkarken, özellikle gençlere yönelik destekler de dikkati çekti.
AA muhabiri, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin seçim beyannamelerinde yer alan ekonomi alanındaki vaatlerini derledi.
AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinde bulunmayan asgari ücret zammı, 1 Kasım seçimleri vaatlerinde bin 300 lira olarak yer alırken, emekli maaşlarına yılda toplam bin 200 lira zam beyannameye girdi.
AK Parti, kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vermeyi vadetti, ilk kez iş bulan her gencin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanması sağlanacak.
Gençlere ücretsiz internet de beyannamede yer aldı.
CHP, bin 500 liralık asgari ücret vaadinde değişikliğe gitmezken, çiftçilere verilecek mazotun litre fiyatını 1,80 lira olarak revize etti.

Lise son sınıf öğrencilerine eğitim yılı içerisinde aylık 100 lira kişisel gelişim katkısı olan "Lise Kart" verilmesi de CHP'nin vaatleri arasında yer buldu.

MHP ise asgari ücret ve emekli aylıklarına ilişkin vaatlerinde değişiklik yapmazken, askerlik hizmetini yerine getiren gençlere, iş kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verilmesi beyannamede yer aldı.

MHP'nin beyannamesine göre, 2016'da 120 bin öğretmen atanacak, emniyet teşkilatında terörle mücadele timi, kent timi ve gece güvenlik görevlisi olarak çalışmak üzere 60 bin personel alınacak.

HDP, asgari ücret ile en düşük emekli aylığına ilişkin vaatlerini bin 800 liradan 2 bin liraya çıkardı, her eve her ay 10 metreküp su, 180 kilovat/saat elektriği ücretsiz vermeyi, gençlere her ay 200 lira iletişim ve ulaşım desteği sağlanmasını vadetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...