Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2017 09:49

PKK'ya izin veren Almanya, Erdoğan'ın mitingini engellemeye çalışıyor

Terör örgütü PKK'nın mitingine izin veren, FETÖ'cülere destek çıkan Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum mitingi için "Engellensin" kampanyası başlattı.

PKK'ya izin veren Almanya, Erdoğan'ın mitingini engellemeye çalışıyor
pkk, erdoğan,

Almanya'dan Türkiye'yi kızdıracak hamleler gelmeye devam ediyor. Teröristlerin mitinglerine izin veren Almanya, Erdoğan'ın referandum mitingi için 'engellensin' kampanyasına girişti.

"TÜRKİYE'DEKİ GERGİNLİĞİN BURAYA TAŞINMASI ENGELLENSİN"

Sabah gazetesinin haberine göre; Almanya demokrasi konusundaki iki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu. Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Almanya'da bir referandum mitingi düzenlemesine karşı çıkıyor. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine açıklama yapan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jager, federal hükümetin Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ya da Almanya'nın herhangi bir yerinde bu tür mitinglerin düzenlenmesini önlemesi gerektiğini söyledi. Jager, "Buradaki düşünceyi ifade özgürlüğü, temel hakların sınırlandırılması ve idam cezasının geri getirilmesi ile birlikte sunulan bir Anayasa değişikliği kampanyası için kötüye kullanılamaz. Türkiye iç politikasındaki gerginliklerin Almanya'ya taşınması engellensin" diye konuştu. Hafta başında da benzer bir açıklamayı Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Hükümeti Uyum Bakanı Rainer Schmeltzer yapmıştı.

TÜRK BAKAN DA KARŞI

Alman hükümetinin Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da, Erdoğan'ın Almanya'da referandum kapsamında miting gerçekleştirmesine karşı olduğunu duyurdu. Passauer Neue Presse gazetesi, yorumunda bu ziyarete ilişkin endişelerini dile getiriyor: " Türkiye Cumhurbaşkanı 2008 ve 2014 arasında Almanya'da coşkulu mitingler düzenlemiş olsa da, bunu alışkanlık haline getirip kendine bir hak çıkartmaması gerekir." Bild gazetesi ise önceki gün Ankara'daki diplomatik çevrelere dayandırdığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın martta Almanya'yı ziyaret ederek Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki bir kentte referandum mitingi düzenleyeceğini" öne sürdü. Gazete Almanya'daki Türk Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu'nun, Erdoğan'ın Almanya'yı ziyaret etmeyi planladığına yönelik resmi bir başvuruda bulunmadığını ifade ettiğine de yer vermişti.

BU İLK DEĞİL

Terör örgütü PKK geçen eylülde Köln'de miting düzenlemişti. Almanya daha önce de 31 Temmuz'da terörist darbecilere karşı yine aynı kentte düzenlenen "Demokrasi Mitingi"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemiyle bağlanıp hitap etmesini de mahkeme kararıyla yasaklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...