Tgrt Haber
24 Nisan 2015 19:29

Sare Davutoğlu, 'Çocuklarımızın sağlığı mutluluğumuzdur'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 'Sağlıklı toplum, sağlıklı yaşayan ve koruyucu sağlık hizmetlerinin düsturlarını hayatının her alanında uygulayan kişilerden oluşur' dedi.

Sare Davutoğlu, 'Çocuklarımızın sağlığı mutluluğumuzdur'
sare davutoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Refia Hatun Kuran Kursu,

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Sağlıklı toplum, sağlıklı yaşayan ve koruyucu sağlık hizmetlerinin düsturlarını hayatının her alanında uygulayan kişilerden oluşur. Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda mutluluğumuzun da temelidir" dedi.İhsaniye ilçesi Üçlerkayası köyünde hayırsever Kundak ailesi tarafından yaptırılacak Refia Hatun Kuran Kursu'nun temel atma törenine katılan Davutoğlu, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kürekle ilk harcı döktü.Daha sonra Davutoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Üçlerkayası İlkokulundaki "Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler", "Kadın Gözünde Afyonkararahisar Resim Sergisi" ve "Bir Kitap, Bir Dost" projelerinin açılış töreninde bulundu.

Davutoğlu, törende, projelerin ortak noktasının kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi.

Projelerin, sanat, dostluk ve paylaşmayı da zenginleştiren aktiviteler içerdiğini belirten Davutoğlu, "Medeniyetimizin temel direği kadın ve çocuklarla ilgili yürütülen her proje, bugünlerimiz için olduğu gibi yarınlarımız için de çok değerli sonuçlar ortaya koyacaktır. Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Davutoğlu, ilk projenin "Kadın Gözüyle Afyonkarahisar Resim Sergisi" olduğunu aktardı.

Bunun, iki zarif alan "kadın ve sanatı" bir araya getirdiğini vurgulayan Davutoğlu, "Hem kadın bakışını hem de resim sanatını kentin zenginleri ve kültürü ile birleştiriyor. İnşallah Afyonkarahisar'ın zenginlikleri çok farklı kesimlere ulaşmış olacak. Kadınlarımız, böyle projelerle yeteneklerini değerlendirmekle kalmayacak, onları bizimle de paylaşabilecekler. Proje sonucunda ortaya çıkacak eserleri şahsen çok merak ediyorum. Eminim ki kadınlarımızın elinden çıkmış bu kent tasvirleri şehre ve hayata dair fikirlerimize zenginlik ve verimlilik katacaktır" diye konuştu.

"Daha sağlıklı çocuklar, daha mutlu aileler..."

Davutoğlu, her ortamda dillendirmeye ve önemine dikkati çektiği konulardan birinin "Toplumun temeli ailedir" gerçeği olduğunu anlattı.

Sosyal politikalara ilişkin özellikle sivil çalışmalarla hep ilgilendiğini ve elinden geldiği kadar katkı vermeye çalıştığını ifade eden Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler Projesi, benim açından çok önemli bir yere sahip. Biliyoruz ki sağlıklı toplum, sadece hasta olmayan bireylerden oluşmaz. Sağlıklı toplum, sağlıklı yaşayan ve koruyucu sağlık hizmetlerinin düsturlarını hayatının her alanında uygulayan kişilerden oluşur. Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda mutluluğumuzun da temelidir. Her toplumun önemle üstünde durması gereken, ihmale gelmeyecek sağlık meselelerinden biri çocuk sağlığıdır. Sağlık taramaları da aslında hasta olmadan alınması gereken tedbirler konusunda farkındalık oluşturması açısından çok değerlidir. Hem de bu taramalar sırasında belki ailenin farkında olmadığı bazı problemlerin erken teşhisinin konulup tedavisinin yapılması anlamında da büyük hizmet görecektir. Diş sağlığının ehemmiyeti bu anlamda çok önemli.

Genel sağlığımız içinde diş sağlığımıza yönelik tedbirler, çocuklarımızın yaşam boyunca sağlıklarının korunması açısından da çok önemli. Hükümetimiz, bu bilinçle uzun yıllardır çok önemli adımlar attı, atmaya da devam edecek. Daha sağlıklı çocuklar, daha mutlu ailelerle daha müreffeh toplum için inşallah hep birlikte çalışıyoruz."

- Mektuplaşma kültürü

"Bir Mektup, Bir Kitap, Bir Dost Projesi"ne de değinen Sare Davutoğlu, çocuklara yönelik projenin aslında "can simidi" gibi hayati konularla ilgili olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Mektupla çocuklarımız hislerini kağıtla, kalemle aktarmanın inşallah keyfini yaşayacak. Her kitap hediyesi, bir çocuğumuzdan diğerine sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma gibi son derece önemli meziyetlerin köprüsünü kuracak. Bireyleri ve yalnızlığa iten modern yaşama biçimlerine karşı öz değerlerimizden güç alarak dost edinmeyi öğrenecek ve arkadaş olacaklar. Aslında hemen hemen her ailede, her bireyde cep telefonu var fakat iletişimin aslında yaygınlaşması bir ölçüde yüzeyselleşmesine de yol açtı. Mektup kültürü, kaybetmememiz ve korumamız gereken bir kültür, daha derinlemesine birbirimizi tanımamız için çok uzun yıllar sonrasında hepinize güzel hatıralar yaşatacak, o anki duygularımızı yeniden yaşamamızı sağlayacak bir tecrübedir."

Ana sınıfına girerek öğrencilerle sohbet eden ​Davutoğlu, öğrencilere hediyeler verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...