Tgrt Haber
29 Nisan 2016 17:43

Sinan Oğan'dan ilk tepki

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan mahkemenin kurultay için verdiği kararı değerlendirdi.

Sinan Oğan'dan ilk tepki
mhp, sinan oğan,

Antalya'da katılacağı toplantı öncesinde havalimanı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğan, MHP Genel Merkezinin, ülkücülerin kongre talebinin önüne geçmek için Tosya ve Gemerek mahkemelerinden karar çıkararak süreci engelleyebileceğini zannettiğini söyledi.

"Buradan açıkça soruyorum, MHP Genel Merkezi o anlamda veya arkadaşları yönlendirme yoluyla da olsa Ankara mahkemelerine müracaat etmişler midir? Ankara mahkemelerinden ret kararı almışlar mıdır?" diyen Oğan, Genel Merkezin bunu açıklaması gerektiğini belirtti.

Oğan, "Bir Çemişgezek mahkemesi kaldı müracaat etmedikleri. Çemişgezek mahkemesine de müracaat edip bir karar da oradan çıkarsınlar. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi gülünç durumlara düşüyor. Sırf bu kurultayı durdurmak için ülkücüleri bu gülünç durumlara düşürmelerinin bir gereği yok. Çıksınlar mertçe, kurultaydan korkmasınlar, ülkücülerden korkmasınlar. Ülkücüler ve ülkücü irade en doğru kararı verecektir." diye konuştu.

Bu kararın bütün Türkiye'yi ilgilendirdiğini dile getiren Oğan, bu sebeple Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 18. Dairesine önemli bir görev düştüğünü kaydetti.

Oğan, "Mahkemenin işine karışmak gibi bir niyetimiz asla yok ama ayın 15'ini beklemeden, bir an önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 18. Dairesinin toplanıp bu konuda net bir karar vermesi lazım. Tosya ve Gemerek mahkemelerinden alınan bu karar, süreci sadece geçici bir zaman için durdurmuştur. Bu aslında hukuksuz bir karardır. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Ankara'dadır. Dolayısıyla Ankara'daki mahkemelere müracaat etmeleri gerekirdi. Başka bir yerdeki mahkemeye karar çıkartmalarının hukuken bir geçerliliği yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Buna rağmen çağrı heyetiyle görüşerek bir değerlendirme yapacaklarını anlatan Oğan, diğer adaylarla da görüşeceğini bildirdi. Oğan, bu görüşmelerden sonra yol haritalarını netleştireceklerini vurguladı.

"Tedbir kararının bir süreyi kapsayıp kapsamadığının" sorulması üzerine Oğan, ellerine mahkeme kararının henüz geçmediğini ancak duydukları kadarıyla tedbirin Yargıtayın karar verdiği güne kadar geçerli olduğunu söyledi.

"Mahkemenin kararı 'Kurultay toplanamaz' diye bir şeyi içermiyor." ifadesini kullanan Oğan, şöyle devam etti:

"Sadece Yargıtay karar verene kadar ara işlemlerin durdurulmasından ibaret. Biz bir tüzük kurultayı yapmak istiyoruz. Allah aşkına MHP'nin tüzüğünün bir maddesini değiştirmek Adalet Bakanını ne ilgilendirir? Biz Türkiye'nin hukuk sistemini etkileyecek bir çalışma içinde değiliz. Bu bizim iç işimiz. O kadar iç işimiz ki seçim kurulu hakim dahi tayin etmiyor. Tüzüğümüzün bir maddesini değiştirmekten Genel Merkezimiz neden korkuyor? AK Parti neden telaşlanıyor. Adalet Bakanı niye böyle endişelere kapılıyor. Tosya ve Gemerek mahkemeleri bu işi niye bu kadar üzerine görev addediyor? Bunun da takdirini kamuoyuna bırakıyorum."

Oğan, MHP Genel Merkezinden "Ankara'dan mahkemelerin verdiği bir ret kararının olup olmadığını açıklamalarını beklediğini" sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...