Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Nisan 2015 15:40

Sırrı Süreyya Önder protokolü bozdu

HDP İstanbul milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törendeki protokol kurallarına uygunluk açısından tartışmalı tutumu dikkat çekti.

Sırrı Süreyya Önder protokolü bozdu
TBMM,Önder,çiçek,Aydın,Atatürk,Ak Parti,İstanbul,Cemil Çiçek,İsmet Yılmaz,Süreyya Önder,İstiklal Marşı,Yalçın Akdoğan,Devlet Bahçeli,Kemal Kılıçdaroğlu,Sırrı Süreyya Önder

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 95. yıldönümü dolayısıyla ilk tören saat 09.00'da Meclis'te yapıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anıtı'na çelenk koydu. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis İdari Amiri Ali Uzunırmak, Meclis İdari Amiri Sırrı Süreyya Önder ile bazı milletvekilleri katıldı.
Çiçek, törenin ardından Anıtkabir'e hareket etti. Çiçek, Anıtkabir'e giderken makam aracına HDP'li Önder'i de aldı.
Çiçek başkanlığındaki heyet; saat 09.15'te Anıtkabir'i ziyaret etti.
Heyette Çiçek'in yanısıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bazı bakanlar, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Meclis'teki farklı partilerden milletvekilleri yer aldı. Heyet; Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 Törene katılanların ağırlıklı olarak siyah ve lacivert tonlardaki giyimleri alışılageldik devlet ciddiyetini yansıtıyordu. Sırrı Süreyya Önder'in ise toprak rengi bir palto giymeyi tercih etmesi dikkat çekti.
 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Yol, Atatürk'ün huzuruna hazırlık anlamı taşıyor ve bu yoldaki yürüyüş resmi törenin bir parçasını oluşturuyor. Önder'in, Aslanlı Yol'daki yürüyüş sırasında ellerini arkada bağlayarak yürümesi dikkat çekti.
 Önder, Atatürk'ün Mozolesi önündeki tören sırasında da okunan İstiklal Marşı'na eşlik etmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...