Tgrt Haber
20 May 2015 04:38

Süleyman Soylu, 'Zulüm devam etmez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, 'Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı dün yaptığın ayıptan sonra ikinci bir ayıbı ortaya koyuyorsun. Ey Aydın Doğan bilmelisin, zulüm devam etmez' dedi.

Süleyman Soylu, 'Zulüm devam etmez'
süleyman soylu, ak parti,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kent merkezinde partisinin il kadın kolları tarafından bir restoranda düzenlenen yemeğe katıldı.Soylu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere yaklaşık 20 gün kaldığını anımsatarak, 7 Haziran'da ya eski Türkiye koalisyonuna mahkum olunacağını, ya da yepyeni bir Türkiye'ye adım atılacağını söyledi. Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde Mursi'nin idam kararıyla ilgili manşet haberin yer aldığını belirten Soylu, "Bir manşet çıkardı, 'Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum edildi'. Yanında da Tayyip Erdoğan'ın resmi. Diyor ki 'O idama mahkum edilmişse sen de idama mahkum edilebilirsin.' Tehdit ortaya koyuyor. Bugün gazetesinde de diyor ki 'Ben onu söylemek istemedim.' Ama altında başka bir tehdidi ortaya koymaya çalışıyor" diye konuştu.

Soylu, Doğan'ın, her kuşun etinin yenilemediğini halen öğrenemediğini kaydetti.

28 Şubat dönemine ilişkin örnekler veren Soylu, "Siyasi yapıyı nasıl neredeyse felç haline getirdiğini, nasıl tehdit ettiğini, nasıl gazete manşetleri ile İstanbul sermayesinin sözcülüğünü yaparak, bu ülkede faizleri egemen kılabilmek için neleri ortaya koyduğunu, bu insanların değerlerini nasıl Ali Kalkancı, Fadime Şahin ile aşağıladığını, biz hala unutmuş değiliz. '411 el kaosa kalktı' diye attığın manşet ile Türkiye'de demokrasinin ve milli iradenin gücünü nasıl pespaye bir hale getirebilmek için kurduğun tuzakları ve tezgahları hala unutabilmiş değiliz. Bugün Hürriyet gazetesinde ortaya koyduğun o tehdidin bize işlemez" ifadelerini kullandı.

"Senin hangi cambazlıkları yaptığını biliyoruz"

Soylu, Aydın Doğan'ın ülkenin özgürlüğünü, hürriyetini engellemeye yönelik bir anlayış ortaya koyduğunu belirterek, "Nasıl CHP, MHP, HDP ile kol kola girdiğini, nasıl paralel birlikte kol kola yürüdüğünü net bir şekilde biliyoruz" dedi.

"Bu millet seni iyi tanıyor" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bu millet, değerlerine saldırdığın gün de tanıyor, bu millet milli iradesine saldırdığın gün de tanıyor. Bugün fütursuz bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı dün yaptığın ayıptan sonra ikinci bir ayıbı ortaya koyuyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı hem tehdit ediyor, hem de 'Sayın Cumhurbaşkanı' gibi hiç yakışık olmayan, ahlaka aykırı bir üslupla beraber kıymetli Cumhurbaşkanımıza bir beyanda bulunuyorsun.

Ey Aydın Doğan bilmelisin, zulüm devam etmez. Senin bu millete karşı yaptığın zulüm ve zalimliğe bu millet son verdi. İş birlikçilerine, İstanbul sermayesinin, medyanın iş birlikçilerine, bürokrasideki iş birlikçilere, dün ihale alamadığın ve insanları bir şekilde karalamak için her türlü meseleyi ortaya koyduklarına bu millet sandıkta cevabı verdi."  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...