Tgrt Haber
31 Ağustos 2015 19:29

Taner Yıldız'dan adaylık açıklaması

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'adaylık' açıklaması yaptı.

Taner Yıldız'dan adaylık açıklaması
taner yıldız, adaylık,

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “3 dönem kuralının kaldırılacak olmasıyla beraber o manada resmi bir hak doğmuştur ama bu hak başta kendimi de zikrederek söylüyorum bütün 71 milletvekili için kullanılacak diye bir kaide yoktur. Bu hepimizin yararlanacağı anlamına gelmiyor” dedi.

“Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna Yıldız, “İşlerle alakalı konuda gerek enerji sektörüyle alakalı konular gerekse uzun planlama gerektiren konularda herhangi bir boşluğa düşmeden bütün işlerimizi planladık. Kimini 1 aylık, kimini 5 yıllık, kimini 20 yıllık 80 yıllık planlamalar yaptık. Ama şahsımla alakalı ben 13 yıldan beri hiçbir plan yapmadım. Şimdi de yapmıyorum. Bizim partimizin, Başbakanımızın alacağı kararla beraber ne tür bir görev tevdi edilirse orada o görevi yapmaya hazır olduğumu söylemem lazım. 3 dönem kuralının kaldırılacak olmasıyla beraber o manada resmi bir hak doğmuştur ama bu hak başta kendimi de zikrederek söylüyorum bütün 71 milletvekili için kullanılacak diye bir kaide yoktur. Partimizin bu konuda alacağı karar en yüksek faydayı en yüksek yararı AK Parti lehine ve ülke lehine alınacak her türlü karar inşallah Türkiye'nin geleceği için konan bir katkı olacaktır. Bu hepimizin yararlanacağı anlamına gelmiyor. Parti hafızasını, siyasetimizin hafızasını, Türkiye'deki edinilen tecrübelerle alakalı oluşan bütün hafızalar yine Türkiye'nin lehine kullanılmak durumundadır. Ben o yüzden bütün arkadaşlarımız bizler yeniden aday olmayabiliriz ama aday olacak arkadaşlarımızı ister sayısı 20 olsun, ister 10 olsun, ister 50 olsun ama her halükarda partinin güçlenmesi adına kullanılacaktır. Ben o açıdan kendimle alakalı hesap yapmıyorum. O sandalyede öbür masada bulunmanın bizler için hiçbir farkı yok. Bizler bu konuyu dava olarak görmüş insanlarız. AK Parti istikrarı bugün Türkiye'nin istikrarıyla eş anlamlı olarak ifadelendiriliyor. O açıdan sorumluluğumuzun ve omuzlarımızda hissettiğimiz yapının son derece farkındayız. Bizler herhangi bir koltuk, masa, sandalye ile alakalı bir cümle söylersek bunu ben kendi adımıza doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...