Tgrt Haber
25 Haziran 2015 08:59

Taner Yıldız gündemi TGRT Haber'de değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TGRT Haber’de yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız gündemi TGRT Haber'de değerlendirdi
taner yıldız,gündem,tgrthaber,enerji bakanı,

İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol’un sorularını cevaplayan Yıldız, seçim sonuçlarıyla ilgili, “Vatandaşımızın söylediği başımızın üstüne. Seçim sonuçları, sandıktan çıkan sonuçlar yine başımızın üstüne. Bunun demokrasi adına, vatandaşımıza gerçek değer vermek adına da önemli bir gelişme olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ 10’UNCU SEÇİMDE 1’İNCİ PARTİ OLARAK ÇIKIYOR”
7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren Yıldız, “AK Parti olarak biz önemli bir mesaj aldık. Birinci parti olarak seçilmiş olmamız, bu mesajları göremeyecek olduğumuz anlamına gelmiyor. Bu mesajları almamız lazım. AK Parti 10’uncu seçimde 1’inci parti olarak çıkıyor. Ama biz sürekli çıtasını yükselten, hedeflerini yükselten bir yapı içerisindeyiz. Biz, rutin başarılarla yetinmeyen bir partiyiz. Türkiye’nin büyümesini AK Parti’nin büyümesinin daha üzerinde tutan bir yapıyla beraber geldik. Barışın ve sükunetin sandığa olan yansıması AK Parti’ye birebir olmayabilir. Biz oy kaybedeceğimizi bilsek dahi, barışın ve sükunetin, sakinliğin hangi parti tarafından avantaj olarak kullanılıyor olursa olsun doğru olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Vatandaşlar tarafından koalisyonun çok tercih edilen bir yapı olmadığını belirten Yıldız, “Genel merkezimiz bana 25 il vermişti ve bütün o illerde mesaj son derece netti. Vatandaşımız bize şunu söylüyordu: ‘Ben CHP’liyim, ben oyumu AK Parti’ye vermeyeceğim. Ama siz AK Parti olarak iktidara devam edecekseniz, gönül rahatlığıyla gidip CHP’ye vereceğim veya ben MHP’liyim siz nasıl olsa yine tek başına iktidar olacaksınız, ama benim de size bir mesajım var. Ben gönül rahatlığıyla MHP’ye oy vereceğim’ dedi. Bunun dozu, tabi ki ayarlanabilir bir doz değil” diye konuştu.
“TEŞHİSİ KOYABİLİYORSANIZ TEDAVİSİ KOLAYDIR”
“AK Parti’nin Türkiye’nin hiç tereddütsüz vazgeçilmez bir partisidir” diyen Yıldız, şöyle devam etti:
“ Büyük resmi gözden kaçırmayalım. Büyük resim bize AK Parti’nin 1’inci parti olarak çıktığını, ama tek başına iktidarla alakalı bir önceki seçimlerdeki mesajı vermediğini, bazı konulara dikkat çekilmesi gerektiğini, bir kısım rahatsızlıkların olduğunu; bunları tolere edebileceği yerler olduğunu, tolere edemeyeceği yerler olduğunu; bir kısım takviyelerle beraber iktidara tek başına devam edebileceğini, belki de devam edemeyeceğini gösteriyor. Bütün bunlar bizim tarafımızdan telafi edilebilir şeyler. Çünkü teşhisi koyabiliyorsanız tedavisi kolaydır.”
“AK PARTİ’NİN, KENDİSİNDEN SONRA GELEN 2’NCİ PARTİYLE OY FARKI 7 MİLYON CİVARINDADIR”
AK Parti’nin aldığı oy oranıyla, diğer partilerin aldığı oy oranını karşılaştıran Yıldız, şunları kaydetti:
“Bu kadar geniş bir kitle partisinin, 21-22 Milyon oy almış bir partinin, bu seçimlerde tabi ki o miktar düştü, kendine dikkat etmesi gereken çok fazla yönü var. Büyük resim şunu söylüyor: HDP’nin aldığı 6 Milyon oy önemli bir oydur. Ama AK Parti’nin, kendisinden sonra gelen 2’nci partiyle oy farkı 7 Milyon civarındadır. MHP’nin yüzde 16’lar 17’ler civarında aldığı oy, AK Parti’nin kendisinden sonra gelen partiyle arasındaki oy yüzdesi kadardır. Biz, bu yorumlarla objektif olalım ama partimize de haksızlık etmeyelim. Ben vatandaşımızın da böyle düşündüğünü görüyorum. Hatta bir kısmı, ‘Benim oyumun, tek başına iktidarla koalisyonu değiştirebilecek kadar olduğunu görseydim, ben tercihimi böyle yapmazdım’ diyenler var.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...