Tgrt Haber
18 May 2016 14:40

TBMM Başkanı Kahraman gençleri kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve beraberinde 81 ilden ve KKTC'den gelen gençlik temsilcilerini kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman gençleri kabul etti
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençler,

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve beraberinde 81 ilden ve KKTC'den gelen gençlik temsilcilerini kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman, gençliğin, gelecekleri olduğunu dile getirdi.

Eğitimin her ülkenin birinci meselesi, gençlerin geleceğe hazırlanması ve hazır olmasının çok önemli olduğunu belirten Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bakan Kılıç'ın bu yönde çok büyük gayret gösterdiğini, bununla övündüklerini söyledi.

"Küçüklük kompleksi olmamalı"
Kahraman, 780 bin kilometrekare olmadıklarını, büyük bir kültür coğrafyalarının bulunduğunu vurgulayarak, "Siz yarının Türkiyesisiniz derken, bu kültür coğrafyasının da sahibi, yöneticisi olacaksınız. Dışarıya gittiğimizde bunu görüyoruz. Bizim kültür coğrafyamız, bizden çok büyük görevler bekliyor. Ümitler içinde. Biz halen Türkiye'nin değil bütün kültür coğrafyasının da temsilcisiyiz. Liderliğimiz bekleniyor ve biz lider ülkeyiz. Bunun idrakinde olmalıyız, küçüklük kompleksi olmamalı." dedi

Şair Arif Nihat Asya'nın, "Elde sensin, dilde sen; gönüldesin, baştasın Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın" dizelerini okuyan Kahraman, 21 yaşındaki Fatih'in fethinin, muhteşem bir hadise olduğunu kaydetti.

"Milletin, Meclis'in gücü bunların hepsini aşmaya muktedir oldu"
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da TBMM'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun rotasını çizen, kararlarını alan, Atatürk'ün, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün tecelli ettiği kurum olduğunu belirtti.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla Anadolu'da başlayan milli mücadele, Kuvay-i Milliye ruhunun ortaya koyduğu birlik, beraberlikle Meclis'in ve oradan Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda adımlar atıldığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"TBMM'deyiz. Meclis'in güzel arşivi vardır. Derin siyasi, felsefi, ilmi konuşmaların olduğu hitaplar var, bunları okuyun. Bu Meclis'te kimler neler söylemiş, yeri geldiğinde nelere direnmiş, her türlü olumsuzluğa rağmen bu gazi Meclis, bugünün en önemli kurumlardan biridir. Çünkü bu çatı altında milletimizin temsili yatmaktadır. Zor günlerimiz oldu, darbeler oldu, vesayet dönemleri oldu. Ama bu milletin, Meclis'in gücü bunların hepsini aşmaya muktedir oldu."

"Bizim tarihimiz gurur duyulacak bir tarihtir"
Kılıç, bugün gelinen noktanın dünden daha iyi olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim tarihimiz gurur duyulacak bir tarihtir. Tarihimizde sömürgecilik yoktur, gittiğimiz yere medeniyet götürmek, birlik, beraberlik vardır. Bugün bunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir kilometrekaresinde yaşatmak sorumluluğunda olduğumuzu unutmayalım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...