Tgrt Haber
15 May 2017 14:48

TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır

TBMM Başkanı Kahraman, "İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; Bunlar hep, karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır." dedi.

TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır
tbmm, ismail kahraman,

Kahraman, Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törendeki konuşmasında, Türkiye'nin dünyada iddiası olan büyük bir ülke olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin ilerlemesini istemeyenler ve ülkeyi kendilerine engel gören devletlerin değişik zamanlarda milli birlik ve bütünlüğe tuzak kurduklarını ifade eden Kahraman, mevzuattaki bazı çarpıklıkların da buna zemin hazırladığını söyledi.

Türk demokrasinin, 27 Mayıs 1960 darbesinden bugüne kadar 17 darbe ile karşılaştığını belirten Kahraman, bunların bazısının gerçekleştiğini, bazısının girişim seviyesinde kaldığını, bazısının da günyüzüne çıkamadığını dile getirdi.

Kahraman, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi açığa çıkan ve hedefine ulaşamadan bertaraf edilmiş bir kalkışmadır." ifadesini kullandı.

'Tek yürek olarak Türkiye'mizi kalkındıracağız inşallah'
Şehitliğin en üst rütbe olduğunu dile getiren Kahraman, salonda, 15 Temmuz gecesi şehit olan Gazi Üniversitesi öğrencilerinin ailelerinin bulunduğunu, onların acılarının herkesin olduğunu söyledi.

"Biz kadere inanıyoruz. Ecel, ne bir saniye öteye ne bir saniye beriye gelmez. Ama şehit olarak Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmak da ayrı bir mazhariyettir." ifadelerini kullanan Kahraman, bütün şehitleri rahmetle, gazileri de minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz, sivil toplum kuruluşları ve basınımız, hep beraber demokrasiyi özümsediklerini ve darbelere geçit vermeyeceklerini ortaya koymuşlardır. İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'Ayın 17'sinde, 27'sinde bir şeyler olacak.' Bunlar hep, karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır. Bize 'geçmiş olsun' ziyaretine geldiler. Gönül coğrafyamız hemen koştu geldi. Ama diğerleri bir ay sonra gelmeye başladı. 'Çok üzgünüz' dediler, devamını getirmediler. Devamı içlerinde biliyorum. 'Bu kadar hazırlığı nasıl boşa çıkardınız. Çok üzgünüz.' Hep üzüntüye devam edecekler ve biz hep milli birlik, bütünlük içerisinde tek yürek olarak Türkiye'mizi kalkındıracağız inşallah. Türkiye'miz istikrar içerisinde kalkınan bir hukuk devleti olarak misyonuna layık hedeflere ulaşacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...