Tgrt Haber
01 Ekim 2018 14:19

TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için toplandı. TBMM, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde uzun dönemli çalışmasına başladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Kimse Meclis'in sesini kısamaz" diyerek yasama yılını açtı.

TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor
meclis,tbmm

Meclis, 24 Haziran genel seçiminden sonra ant içme töreni, Olağanüstü Hal Yasası ve bedelli askerlikle ilgili iki zorunlu düzenlemeyi çıkarmış ve tatile girmişti. Genel Kurul bugün saat 14.00’te Meclis Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında yeniden toplandı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşma özetle şöyle :

"Kimse TBMM'nin sesini kısamaz. Milli iradenin temsilcileri olan bizler bu yüce çatı altında yeni yasama dönemine başlamış bulunuyoruz. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyor hepinizi sevgiyle selamlıyorum.Necip milletimizin birliğinin kardeşliğinin somut bir ifadesi olan bu meclis her zaman bir çare kapısı olmuştur. Burada sadece sorunlar değil, çözüm yolları da konuşulacaktır. Kahraman meclis İstiklal Savaşı'nın en zor günlerinde isabetli kararlar almıştır.FETÖ'cü hainler 15 Temmuz gecesi ağır silahlarla harekete geçtiler. Gazi Meclis o gece dimdik ayakta durdu. Kur saldırısında Meclis dik durdu. Aziz milletimiz hep payidar olacak.

'GÜCÜMÜZÜ MİLLETTEN ALIYORUZ'

Aziz milletimiz başta olmak üzere, hükümetimiz, vatanını milletini bayrağını seven herkes 15 Temmuz'da ülkemize sahip çıkmıştır. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi kardeşlerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum. Demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler gücümüzü milletten alıyoruz. Demokrasimize yönelen her saldırı bundan sonra da karşısında bu yüce meclisi bulacaktır.

'MİLLİ MESELERDE ASLA İTİLAFA DÜŞMEYİZ'

Zaman zaman tartışırız, uzlaşamadığımız konular da mutlaka olacaktır ama esas olan müzakere edip sonuçları ortaya koymak. Milli meselelerimizde asla itilafa düşemeyiz. Karar alana kadar herşeyi konuşuruz ama karar aldıktan sonra bir bileğe bağlı parmaklar gibi tek yumruk oluruz.

'TÜRKİYE MAZLUMLARIN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR'

Aziz milletimiz bu çatı altında yaptığımız faaliyetleri büyük bir dikkatle takip etmektedir. Güçlünün hukukun üstünlüğünün yaygınlaştığı bir dünya düzeni görüyoruz. Türkiye mazlumların haklarını savunmaya devam ediyor. Bizler burada çalışırken, sınırlarımız içinde ve dışında umudunu bizlere bağlamış milyonları gözardı edemeyiz. Biz dünyaya söyleyecek sözü olan bir milletin evlatlarıyız. 

YENİ SİSTEM

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yeni sistemin ilk milletvekilleri de bizler olarak TBMM'de sistemin ruhuna uygun olarak yasama, denetim odaklı çalışmalarımızı yürüteceğiz.Bu yasama Meclisinde milletvekili sayımız 600 olmuştur. 4 arkadaşımızın icrada görev almasıyla bu sayı 596'ya inmiş, 104 kadın milletvekili görev almıştır. Kadın milletvekillerimizin oranı yüzde 25 artmıştır."

Meclis'in gündemini meşgul edecek 3 önemli konu var.

KALICI BEDELLİ ASKERLİK
Bunlardan biri kalıcı bedelli askerlik.

Binlerce kişinin yararlandığı bedelli askerliğin kalıcı hale getirilerek, askerliğin sorun olmaktan çıkarılması planlanıyor.

MHP'NİN AF TEKLİFİ
Bedelli askerliğin dışında uzun süredir gündemde olan diğer bir konu ise af tasarısı.

MHP tarafından titizlikle hazırlanarak Meclis'e sunulan af teklifi, Meclis'te görüşülecek.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR
Meclis'te görüşülmesi beklenen konulardan biri de; emeklilikte yaşa takılanlar olacak.

Seçimlerden önce gündeme gelen vaatlerden biri olan, emeklilikte yaşa takılanların sorunu, yeni dönemde çözülebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...