Tgrt Haber
19 Kasım 2018 23:41

Temayül yoklaması nedir ne demek? AK Parti son dakika e-temayül sonuçları açıklaması | E-temayül nedir?

Temayül yoklaması nedir? AK Parti temayül yoklaması sonuçları nasıl belirlenecek sorusu merak ediliyor. Yerel seçimler 2019 yılında 31 Mart tarihinde yapılacak. Temayül yoklamasının sonuçları açıklandı mı? merak edilen bir diğer konu. AK Parti'de ilk kez e-temayül yapıldı. Peki Temayül yoklaması nedir ne demek? E-temayül nedir?

Temayül yoklaması nedir ne demek? AK Parti son dakika e-temayül sonuçları açıklaması | E-temayül nedir?
etemayül,

Temayül yoklaması nedir, ne demek, soruları araştırılıyor. AK Parti'de temayül yoklaması dün gerçekleşti. 31 Mart seçimlerine az bir süre kala partilerde aday belirleme süreci daralıyor. AK Parti’de aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından ilk kez elektronik ortamda temayül yoklaması yapıldı. Peki Temayül yoklaması nedir ne demek? E-temayül nedir? İşte detaylar...

AK Parti İstanbul'da temayül yoklaması gerçekleştirdi

AK Parti'de cuma günü sona eren aday adaylığı müracaatının ardından temayül yoklaması yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yaklaşık 5 bin 100 kişinin katılımıyla temayül yoklaması yapıldı.

Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığının önünde kurulan çadırda, kayıt yaptırıp kimliklerini alan teşkilat mensupları daha sonra salonlara geçerek kurulan kabinlerde oylarını kullandı.

Temayül yoklamasına gelen teşkilat mensuplarıyla görüşen ve ilk defa denenen elektronik sistemi inceleyen İl Başkanı Şenocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temayül yoklaması dolayısıyla büyük bir heyecan yaşandığını söyledi.

Temayül yoklaması nedir?

Temayül yoklaması kimin kime destek verdiğini bulmak için yapılmaktadır. Bir oylama şeklidir.

Genelde siyasi partilerin kullandığı ve seçmenin adaylardan hangisine destek verdiğini anlamak için yapılan bir tür araştırma/anket.

16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları sır gibi saklanacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak.

Temayül yoklaması nedir ne demek? AK Parti son dakika e-temayül sonuçları açıklaması | E-temayül nedir?

İSTANBUL İÇİN 455 ADAY ADAYI

Teşkilat mensuplarının büyük bir coşkuyla ilçelerinde başkan olarak görmek istedikleri kişi için oy kullandığını ifade eden Şenocak, "Bugün ilk defa yeni bir sistemi hayata geçirdik. Elektronik ortamda temayül yoklaması gerçekleştiriyoruz. Bu yeni sistemde hiçbir aksama yok. Çok güzel işliyor. İnsanlarımız ilçelerinde hangi aday adayına oy vereceklerse çok kısa sürede elektronik sistemde oylarını kullanıyor." dedi.

Bayram Şenocak, teşkilat mensuplarının hem ilçelerinde hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görmek istedikleri başkan aday adayları için oy kullandıklarını hatırlatarak, "AK Parti'de ciddi bir müracaat süreci geçirdik. İstanbul'da 455 aday adayı müracaatı oldu. Bu adaylar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan kişiler de var. Bunların içinde kadınlar, gençler, engelli kardeşlerimiz var. Teveccüh bir hayli fazla. Bu sürecin sonunda ise 39 belediye başkan adayımız olacak." diye konuştu.

5 BİN 100 TEŞKİLAT MENSUBU OY KULLANDI

AK Parti'de adaylık başvurusunun kısa bir süre için uzatıldığını ve geçen cuma 17.00'de sona erdiğini vurgulayan Şenocak, şunları kaydetti:

"Burada oy kullanacak yaklaşık 5 bin 100 teşkilat mensubumuz, aday adayı olmuş kişiler için oylarını kullanacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle inşallah en sonunda Büyükşehir Belediye Başkan adayı, istişareler sonucunda yine aynı şekilde 39 ilçenin başkan adayı belirlenmiş olacak. Burada başvuran 455 aday adayı arkadaşımız arasından belirlenecek 39 belediye başkanı adayımızla aynı anda sahaya çıkıp, 31 Mart akşamına kadar birlikte mücadele vereceğiz. AK Parti'li olmanın farkı bu. Gerçek AK Parti'li olmak da zaten böyle olunur. Onun için önümüzdeki süreçte çok farklı bir İstanbul'un olacağını göreceksiniz. Oylarımızı katlayarak bu süreci tamamlayacağız."

AK Parti'de Temayül Yoklaması

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı, yerel seçimlerde partiden aday olmak için başvuru yapan aday adaylarına yönelik teşkilat içinde temayül yoklamasına gitti.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan temayül yoklaması sonrasında konuşan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan, AK Parti'de ilk kez elektronik ortamda temayül yoklaması gerçekleştirildiğini söyledi.

AK Parti'nin her zaman tüm teşkilat üyelerinin fikir ve düşüncelerini önemsediğini belirten Başkan Aslan, şunları kaydetti:

"Partimizin merkez ilçe delegeleri bu temayül de oy kullanmayacaklar. Merkez ilçe haricinde Kaman, Mucur, Çiçekdağı, Akpınar, Boztepe ve Akçakent olmak üzere 6 ilçemizden toplam 333 delegemiz ilçelerindeki belediye başkan aday adayları için dijital ortamda tercihlerini işaretliyorlar. Yapılan bu işaretlemeler sonucunda oluşan tercihler de aynı anda genel merkezimize aktarılmış olacak. Temayüllerde kağıt israfının da ciddi oranda önünü geçmiş oluyoruz. Yerel seçimler partimizin tüm il ve ilçe teşkilatları için çok önemlidir. 2019 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de başarıya ulaşacağımızdan şüphemiz yoktur. AK Parti, milletinin desteği ile kurulan ve milletine her zaman hizmet eden bir partidir."

Temayül yoklamasına, AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez MYK Üyesi Mehmet Zeki Tuğrul katıldı.

Temayül yoklaması nedir ne demek? AK Parti son dakika e-temayül sonuçları açıklaması | E-temayül nedir?

Başkan Mersinli'den e-temayül sonuçlarına ilişkin açıklama

AK Parti tarafından bugün gerçekleştirilen etemayül yoklamasına ilişkin bazı internet sitelerinde 'temayülde ilk sırada çıkan isimler' ve 'sonuçlar geliyor' benzeri haberler üzerine bir açıklama yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli haberlere itibar edilmemesini ve etemayül sonuçlarının sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görülebileceğini söyledi.  AK Parti Manisa İl Teşkilatı tarafından yerel seçimlere yönelik bugün gerçekleştirilen etemayül yoklamasının ardından bazı internet sitelerinin 'temayülde ilk sırada çıkan isimler' ve 'sonuçlar geliyor' şeklinde haberler yapması üzerine AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ve sonuçların sadece Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görülebileceğini söyledi. Mersinli resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yerel seçimlere yönelik olarak bu yıl ilk defa elektronik ortamda yapılan teşkilat içi temayül yoklaması sonuçları sadece Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından görülebilecektir. Sonuçların teşkilatlarımızda kesinlikle görülemediği gibi sonuçlara dair çıkan haberlere itibar edilmemesi, teşkilatımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...