Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2018 23:14

Trump: Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz

ABD Başkanı Trump, "Kaşıkıçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara Kongre de dahil olacak.Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz. Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz " dedi.

Trump: Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz
trunp,kaşıkcı

Kaşıkçı olayıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'tan da bir açıklama geldi. Trump, sosyal medya hesabında "Pompeo'ya Suudi Konsolosluğu'ndaki olayla ilgili video gösterilmedi ve verilmedi" dedi.

Trump, Twitter hesabından iddiayı "yalan haber" olarak nitelendirdi. Pompeo'ya Ankara ziyareti sırasında bir ses kaydı dinletildiği öne sürülmüştü. Trump ve Türk yetkililer de iddiayı reddediyor.

SUUDİ ARABİSTAN'A YAPTIRIM UYGULAMAYI GÖZDEN GEÇİREBİLİRİZ

Trump, ikinci açıklamasında, "Kaşıkıçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara Kongre de dahil olacak. Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz. Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz " dedi.

Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili her gün yeni iddialar ortaya atılıyor. 

Reuters haber ajansına göre Veliaht Prens Muhammed bin Selman, olayı babası Kral Selman'dan gizlemeye çalıştı. Ancak tepkilerin büyümesi üzerine Kral devreye girdi ve en yakın danışmanı Mekke Valisi Prens Halid el Faysal'ı krizi yumuştaması için İstanbul'a gönderdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...