Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2015 13:30

Tuğrul Türkeş, 'PKK'nın siyasi bir kanadıdır HDP'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Türkeş HDP'yi çok sert dille eleştirdi.

Tuğrul Türkeş, 'PKK'nın siyasi bir kanadıdır HDP'
tuğrul türkeş,hdp,

"Ankara'da 97 canın yitirilmesine neden olan, yakın tarihin en büyük ve acımasız saldırısını yapanların hedefi neydi? Terör saldırısı amacına ulaştı mı? Bu saldırıya nasıl cevap verilmeli?" sorusu üzerine Türkeş, olayın çok üzücü ve vahim olduğunu, Türkiye'nin tarihinde bu kadar fazla ölümlü bir terör olayının son zamanlarda hiç yaşanmadığını söyledi.

Bundan dolayı 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini hatırlatan Türkeş, "Buradaki hedef Türkiye'dir, başka hiçbir hedefi aramamak lazım. 'Bu barış toplantısıydı, orada değişik sivil toplum örgütlerinin temsilcileri vardı, acaba hedef bunlar mıydı?' Hayır. Bunun hedefi Türkiye'dir ve topyekun bütün Türk vatandaşlarıdır. Bu bir terör saldırısıdır. Buna 'ama içinde şu var, bu var' diye bakmak doğru değil" ifadesini kullandı. 

"İHMAL OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR"

Olayda ihmal olup olmadığının araştırıldığını ifade eden Türkeş, şöyle devam etti:

"Olayda ihmal var mı? Şu anda bu çok yönlü olarak araştırılıyor ama orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet değildir. Bir an için düşünün ki, orada miting yapılacak alandan 2-3 kilometre uzakta, insanlar otobüslerden, trenden, kitle taşıma araçlarından inip oradan meydana doğru hareket ediyorlar. Gardan gelip başka işler için şehre giden insanlar da var. Nasıl bir güvenlik tedbiri alabilirsiniz? Sadece devlet miting alanına giriş ve çıkışları kontrol edebilir. Onun haricindeki yollarda serbest dolaşım her zaman olduğu gibi yapılıyordu. Konuşmalara bakıyorum, 'Orada hiç kimse yoktu güvenlik güçleri' diye altını çizerek bazıları söylüyorlar. Peki güvenlik güçleri olsaydı o zaman da 'Burada bu güvenlik güçlerinin işi ne' diye tepki olacaktı."

"Hangi örgüt olduğuna da kısa sürede ulaşılabilir mi?" sorusu üzerine Türkeş, "Örgüte ulaşsak dahi bunun arkasındaki esas büyük aklın ne olduğunu bulmak zaman alacak" yanıtını verdi.

"SORUMLULUKTAN KAÇTILAR"

Türkeş, seçim hükümetine yöneltilen eleştirilere ilişkin, "Bu seçim hükümetidir. Bu seçim hükümetini itham etmeye kalkmak cehaletle eş değer olur. Kendileri girmeyerek bu seçim hükümetine sorumluluktan kaçtılar. Şimdi sorumluluğu üstlenenlere 'Sen niye sorumlu olarak orada oturuyorsun' demek de aymazlıktan başka hiçbir şey değildir" dedi.

"HDP'NİN SİYASİ YAPISINI DAĞ KADROSU YÖNETİYOR"

HDP'nin barış söylemlerinin gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken Türkeş, "HDP'nin yönetim kademesi önde şık bir görünüm, iyi çocuk görünümünde insanlar ve onun arkasında aslında o siyasi yapıyı yöneten bir dağ kadrosu vardır. PKK'nın siyasi kanadıdır HDP. O bakımdan onun önündeki şahısların barış, demokrasi gibi söylemleri, üzülerek söylüyorum ki gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...