Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 02:43

Türkiye - AB ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor

Hükümet, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlamasından önceki döneme benzer bir süreç yürütecek.

Türkiye - AB ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor
türkiye, ab, türkiye ab ilişkileri, avrupa birliği, müzakere, dönem, başbakan erdoğan, başbakan recep tayyip erdoğan, ab, hükümet, türkiye, diplomat,

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Brüksel gezisinden sonra hükümet AB konusunda yeni bir hamleye hazırlanıyor. Diplomatik trafiğin yanında ekonomi ve demokratikleşme konusunda gerekli adımlar atılacak. İlk adım yeni fasıllar açılması ve Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan Fransa ve Almanya'nın ikna edilmesi olacak. Türkiye, sivil toplum örgütleri aktif olarak devreye sokulacak. STK'ların AB üyeleri nezdinde kulis yaparak yeni fasılların açılmasının önündeki engelleri kaldırmaya çalışmaları sağlanacak. AB sürecinde ekonomi ve demokratikleşme alanındaki gerekli adımlar da atılacak. Demokratikleşme paketinde AB'nin istediği bazı düzenlemeler de yer alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...