Tgrt Haber
29 Ağustos 2016 12:08

Türkiye'den Almanya'ya 'İncirlik' resti

Bakan Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik ziyaretinin bu saatten sonra atacakları adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Türkiye'den Almanya'ya 'İncirlik' resti
türkiye almanya,incirlik,mevlüt çavuşoğlu,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders düzenlediği ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu Almanya'nın İncirlik ziyareti ile ilgili gelen soruya, "Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. İncirlik'in durumu bu saatten sonra Almanya'nın atacağı adımlara bağlı." şeklinde cevap verdi

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'ın "Hollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de olanlarla ilgili hassasiyete sahip. Bu tür hissiyatların Hollanda toplumuna taşınmaması gerekiyor." sözlerine tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu "Bizim Hollanda iç siyasetine müdahale etmemiz söz konusu değildir. Bu tür haksız ithamları da reddediyoruz biz. Fakat Türkiye'de olanlardan Hollanda'da yaşayan Türklerin reaksiyon göstermesi doğaldır, bunu engelleyemezsiniz." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Cerablus'a başlatılan operasyonun amacı DAEŞ'i bölgeden temizlemektir. Küçük bir kuvvetle bile DAEŞ terör örgütü kontrol ettiği bölgeleri terkediyor.Biz yıllardır söylüyoruz. Sadece hava operasyonu yeterli değil. Kara operasyonları ile DAEŞ'i temizleyebiliriz.

HEDEF ARAPLAR DEĞİL, DAEŞ

YPG gittiği yerlerde kendisi gibi düşünmeyen herkesi göçe zorlayarak etnik temizlik yapıyor.Bu operasyondan PKK'nın rahatsız olmasının sebebi de budur. Madem DAEŞ'le mücadele ediyorlar neden DAEŞ'e yapılan operasyondan rahatsız oluyorlar.Bir an önce Fırat'ın doğusuna geçmeli. Mümbiç ve diğer bölgedeki araplar hedef değildir. Tek amaç bu bölgeden DAEŞ'i temizlemek.YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse hedef olacaktır.

İNCİRLİK RESTİ

Almanya'nın İncirlik ziyareti bundan sonra atılacak adımlara bağlı. Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. "

KOANDERS: OLAYLAR HOLLANDA'YA TAŞINMAMALI

Hollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de olanlarla ilgili hassasiyete sahip. Bunların farkına varmak çok önemli. Bu tür hissiyatların Hollanda toplumuna taşınmaması gerekiyor. Herhangi bir şekilde karışma olmamalı, barışçıl şekilde bu hissiyatları kabul etmeliyiz.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRKLERİN REAKSİYON GÖSTERMESİ NORMAL

Bizim Hollanda iç siyasetine müdahale etmemiz söz konusu değildir. Bu tür haksız ithamları da reddediyoruz biz. Fakat Türkiye'de olanlardan Hollanda'da yaşayan Türklerin reaksiyon göstermesi doğaldır, bunu engelleyemezsiniz. Hukuk dışına çıkarsa ayrı bir şey, kimse hukuk dışına çıkmamalı. Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'de yaşananlarla ilgili Türkiye'ye demokasi, hukuk dersi vermeye çalışırken, bu Türkiye'nin siyasetine karışmak olmuyor, ama Avrupa'da yaşayan Türklerle ilgili biz düşüncemizi açıkladığımız zaman bu içişlerine karışmak oluyor. Bu çifte standart. çok saçma. O nedenle en iyi yönetmen Türkiye ve Hollanda olarak aramızdaki diyalog ve işbirliğidir. Yaşanan sorunları bu yolla daha kolay aşabiliriz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...