Tgrt Haber
15 Mart 2014 11:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Eski bakanların soruşturma dosyalarının TBMM yolu uzun

İstanbul'da 17 Aralık operasyonu sonrasında istifa eden bakanlar hakkında hazırlanan soruşturma dosyaları, 28 Şubat'ta TBMM'YE geldi.

Eski bakanların soruşturma dosyalarının TBMM yolu uzun
eski bakanları soruşturması,eski bakanların dosyası,yolsuzluk dosyaları,

İstanbul'da 17 Aralık operasyonu sonrasında istifa eden bakanlar hakkında hazırlanan soruşturma dosyaları, 28 Şubat'ta TBMM'YE geldi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dosyaların 2 Mart Pazar günü yerel seçimler dolayısıyla ara tatile giren Meclis'in ilk genel kurul birleşiminde bilgiye sunulacağını açıkladı. Ancak CHP, TBMM Genel Kurulu'nu, ara tatilin ardından ilk birleşimin gerçekleşeceği 26 Mart tarihinden önce dosyaların okunması amacıyla 18 Mart Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP eski bakanlar hakkındaki soruşturma dosyalarının yerel seçimler öncesinde mümkün olan en erken tarihte milletvekillerinin bilgisine sunulmasını ve bu konunun geciktirilmemesini talep etti. Bakanlar hakkındaki soruşturma dosyalarının TBMM'ye ulaşması ile genel kurulun bilgisine sunulması arasında geçen süre geçmişte 6 gün ile 7 ay arasında değişiklikler gösteriyor.
AA muhabirinin TBMM'nin resmi internet sitesinden derlediği bilgilere göre, geçmişteki uygulamalar arasında soruşturma dosyaları en erken 6 gün içerisinde genel kurulun bilgisine sunulmuş. En uzun süre ise eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova hakkında 2001 yılında hazırlanan soruşturma dosyasına ait. Dosya hazırlanmasından 7 ay 7 gün sonra TBMM Genel Kurulu'nda okunmuş. Eski Bakanlardan Fevzi Aytekin hakkında 2005 yılında, Yaşar Okuyan hakkında 2004 yılında, Işın Çelebi, Ekrem Pakdemirli hakkında 1993 yılında, İlker Tuncay hakkında 1993 yılında, Güler İleri hakkında 1994 yılında, Muzaffer Arıcı hakkında 1995 yılında hazırlanan soruşturma dosyaları en kısa süre olan 6 gün, Halil Şıvgın, Rıfat Serdaroğlu, Aykon Doğan, Yaman Törüner, Ayfer Yılmaz, İbrahim Özdemir ve İmren Aykut hakkındaki değişik yıllarda hazırlanan dosyalar ise 7 gün içinde milletvekillerinin bilgisine sunulmuş.
Halil Şıvgın hakkındaki soruşturma dosyası 10 gün, Ali Talip Özdemir ve Ramazan Mirzaoğlu hakkındakiler 11 gün, Mustafa Yılmaz ve Mehmet Kocabatmaz hakkındakiler 13 gün, Mustafa Yılmaz, Mustafa Taşar ve Hüsnü Yusuf Gökalp hakkındakiler 14 gün, Eyüp Aşık, Nevzat Ercan, İsmet Atilla, Mustafa Demirci ve Mustafa Rüştü Taşar hakkındakiler 12 gün, Nazif Kurt ve Eyüp Aşık hakkındakiler 21 gün, Aysel Baykal hakkındaki 22 gün, Osman Durmuş hakkındaki 25 gün, Hasan Gemici hakkındaki 26 gün içinde TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelmiş.
Öte yandan Güneş Taner, Hikmet Uluğbağ, Recep Önal, Burhan Kara, Ramazan Mirzaoğlu, Hüsnü Yusuf Gökalp, Mustafa Yılmaz, Mehmet Kocabatmaz, İlhan Aküzüm, Halil Şıvgın, Osman Durmuş ve İbrahim Gürdal hakkında farklı tarihlerde gelen dosyalar, bir ila iki ay içinde genel kurulda okunmuş.
Refaaddin Şahin hakkındaki soruşturma dosyası hazırlanmasından 3 ay, Yüksel Yalova hakkında bir dosya 4 ay, diğer dosya 5 ay, bir diğer dosya ise 7 ay sonra TBMM Genel Kurulu'na gelmiş. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...