Tgrt Haber
19 Mart 2014 20:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Vural, 'Meclis Başkanlığı'na ayrı ayrı başvuracağız'

Vural, 'MHP milletvekilleri, dört eski bakan ile ilgili fezlekeleri inceleme istemiyle yrı ayrı başvuracak' dedi.

Vural, 'Meclis Başkanlığı'na ayrı ayrı başvuracağız'
meslis,mhp,dört eski bakan,fezlekeler,başvuru

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP milletvekillerinin, dört eski bakan ile ilgili fezlekeleri inceleme istemiyle Meclis Başkanlığı'na ayrı ayrı başvuracağını bildirdi. Vural, MHP'li milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 4 bakan ile ilgili iddiaları öğrenebilmesi amacıyla bugün TBMM'de bulunduklarını kaydetti. "Ancak ne yazıktır ki bugün Türkiye ve TBMM için kara bir gün olmuştur" ifadesini kullanan Vural, şunları söyledi:
"Maalesef bugün milletvekillerimize Anayasa ve İçtüzüğe göre verilen haklar gasp edilmiştir. Bu, AK Parti'nin milli iradeyi hiçe saymasıdır. Bugün ne utanç vericidir ki milletvekillerinden saklanan dosyalar, Meclis bürokratlarının incelemesine açılmıştır.
Haram para aklayan İranlı bir ajanın rüşvet ağına batmış bakanları hakkındaki iddialar, milletvekillerinden saklanmıştır. Bu tablo, AK Parti'nin kılavuzlarının, yönetiminin, bu yolsuzluk ve rüşvet bataklığına gömüldüğünü ortaya koymuştur. TBMM Başkanlığı'nın bu tutumunu millete hakaret olarak görüyoruz. Bugün TBMM Başkanlığı, milletin iradesini kısıtlamıştır. Anayasa ve İçtüzük ihlal edilmiş, yargı ortadan kaldırılmış ve Meclis iradesi yok sayılmıştır. Biz, yargının çalışmasını, Meclis soruşturma sürecinin devam etmesini ve Yüce Divan'da bu yargılamanın önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu millet 52 milyon dolar rüşvetin kimden nasıl alındığını, 1,5 milyon dolara Türk vatandaşlığını satanları, imar rantlarıyla hangi vakıfların, yandaşların beslendiğini bilmek istiyor. Milletten bunu saklayamayacaksınız. Savcıları, hakimleri, ayarladınız ama bizden ne kadar saklarsanız saklayın ey haramzadeler, yetim hakkı yiyenler, siz zannediyorsunuz ki biz sussak mesele kalmayacak. Biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Bizden kurtulsanız, vicdanınızdan kurtulamayacaksınız. Vicdanınızdan kurtulsanız bile tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız Allah'ın azabından kurtulamayacaksınız." Vural, MHP milletvekillerinin, TBMM Başkanı'ndan dört eski bakan ile ilgili fezlekeleri inceleme istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı olarak ayrı ayrı başvuracağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...