Tgrt Haber
04 Temmuz 2015 09:23

Ak Parti ile MHP arasında sıcak temas

Meclis Başkanlığı seçimi sonrasında Ak Parti ile MHP arasındaki gergin atmosfer yerini yumuşak havaya bıraktı.

Ak Parti ile MHP arasında sıcak temas
fırsat,Ak Parti,Meclis Başkanlığı, koalisyon,

Bu gelişmeleri fırsat olarak gören Ak Parti, MHP ile koalisyonun kapısını aralamak için bir bakanı görevlendirdi. Ak Partili Bakanın Bahçeli’nin kurmaylarına, olası bir koalisyon için ortak hareket etmek üzere harekete geçilmesi, iletişim kanallarının açılmasının iyi olacağı mesajını verdi. Kurmaylar verilen mesajı Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye aktardı.
Bahçeli beklemek istiyor
Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma görevini önümüzdeki hafta verebileceğini belirten Bahçeli, görevi ilk alacak olan Davutoğlu’nun partileri dolaşacağını anımsatarak acele etmeye gerek olmadığını, en doğru hareketin görevlendirme sonrasındaki görüşme olacağını kaydetti. Böylece Bahçeli resmi görüşmeler başlamadan doğru bulmadığı gayri resmi temasa izin vermedi. Yapılacak ilk görüşmede Bahçeli, Davutoğlu’nun kaç kişi ile gelirse, o kadar kişiden oluşan bir heyetle karşılayacak ve ilk görüşme eşit sayı ile yapılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...