Tgrt Haber
04 Mart 2015 11:34

Erdoğan, 'Medeniyetimizde ne varsa yok etmeye çalışıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi.

Erdoğan, 'Medeniyetimizde ne varsa yok etmeye çalışıyor'
erdoğan,cumhurbaşkanı erdoğan,suriye,ırak,cumhurbaşknı erdoğan konuşması,4 mart,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de Suriye'de, Irak'ta faaliyet gösteren bir terör örgütü DAİŞ, aynı yöntemi izliyor, medeniyetimizde, kültürümüzde, köklerimizde ne varsa yok etmeye çalışıyor. Musul'da içinde 8 bin nadide eserin bulunduğu böyle bir kütüphane, böyle bir örgüt tarafından maalesef yakıldı. Timbuktu'da benzer bir hadise yaşandı. Medeniyetimiz geçmişten beri yaşadığı tüm bu kültür katliamlarına, soykırım girişimlerinde aldığı yaralara rağmen varlığını sürdürmeyi başardı, inşallah başaracak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi.
Tophane-i Amire'de "Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma" Klasik Sanatlar Sergisinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki eserlerden örnek vererek sanatın korunması gerektiğine vurgu yaptı. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Çamlıca Camii'nin altının müze olacağını da müjdeledi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
Bugün burada açılışını yaptığımız eseler sadece sanat değerleri ile değil aynı zamanda temsil ettikleri medeniyet açısında umut veriyor. Bir hat sadece güzel yazı demek değil el yazması orjinal bir eser anlamına gelmez bunların her biri maziden atiye giden bir medeniyetin ayak izleridir. Sayın Mehmet Çebi başta olmak üzere bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...