Tgrt Haber
12 Mart 2015 11:25

Erdoğan, 'Mehmet Akif örnek alınacak bir şahsiyettir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un fikirleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir şahsiyet olduğunu bildirdi.

Erdoğan, 'Mehmet Akif örnek alınacak bir şahsiyettir'
cumhurbaşkanı erdoğan,mehmet akif ersoy,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir şahsiyet olduğunu, İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edileceğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, İstiklal Marşı'nın, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde, millete cesaret ve moral kaynağı, milletin hasletlerini, değerlerini ve vatan sevgisini en veciz şekilde özetleyen bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.
Vatanı canlarından, üstün tutan, büyük bir azimle, emsalsiz fedakarlıklarla bağımsızlığa ve özgürlüğe sahip çıkan ecdadın, istiklal mücadelesini zaferle neticelendirdiğini hatırlatan Erdoğan, milletin zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceği buluşturan İstiklal Marşı'nın milletin en kıymetli ortak değerlerinden olduğuna işaret etti.
'İlham kaynağı ve örnek alınacak şahsiyet'
Erdoğan, milletin gönlünde müstesna yer edinen Mehmet Akif Ersoy'un fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir şahsiyet olduğunu vurguladı.
Vatan ve bayrak sevgisinin timsali, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edileceğini belirten Erdoğan, "İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...