Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2015 12:09

Gürsel Tekin CHP'yi karıştırdı

CHP'de Genel Merkez kontenjan aday listesine Gürsel Tekin de katıldı. 7 yıl önce Esfender Korkmaz ve Necla Arat'ın kontenjandan seçilmesi için 'tombala vekil' diyen Tekin, bugün aynı duruma kendisi düştü.

Gürsel Tekin CHP'yi karıştırdı
gürsel tekin, chp, cumhuriyet halk partisi,

İstanbul milletvekilleri Korkmaz ve Arat’a 7 yıl önce “Tombaladan vekil” diyen Tekin kontenjandan aday oldu, CHP’liler ayaklandı: Tombaladan vekil mi olacaksın? Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kontenjan uygulamasına tepkiler büyüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çoğu milletvekilini kontenjandan listenin seçilecek sırasından aday gösterecek olmasına partililerin tepki gösterdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun dışında en büyük tepki ise partinin iki numaralı ismi olan Gürsel Tekin’e yapıldı. 2008 yılında İstanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Prof. Dr. Necla Arat’a ‘Tombaladan vekil’ diyen Gürsel Tekin’in şimdi kendisinin kontenjandan listeye girerek ‘Tombaladan vekil’ olarak Meclis'e gireceğini söyleyen partililer resmen bayrak açtı.

PARTİDE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

CHP’lilerden Kılıçdaroğlu’na kontenjan tepkisi sürüyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde kontenjandan aday gösterilecek isimlere tepkilerin çığ gibi olduğu öğrenildi. Tekin’in İstanbul eski Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat ve Prof. Dr. Esfender Kormaz’a ‘Tombala Vekil’ demesi sözü hatırlatıldı.

İki milletvekiline ne demişti?

Tekin, “16 aydır kendisinin yüzünü görmedim. Lütfetsin de, sokağa insin. Sırça köşklerde siyaset olmaz. Tombaladan milletvekili olacaksın, sonra taban rahatsız diyeceksin” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...