Tgrt Haber
04 Nisan 2014 21:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

İslam, 'Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz'

Bakan İslam, Tuzla'da bir kadının boşandığı eşi tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

İslam, 'Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz'
ayşenur islam,tuzla, boşanan kadın, kadına şiddet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan çağ dışı görüntüyü kadınların, insanların ve ülkenin hak etmediğini söyledi. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan, utanç vesikası görüntülerin ve şiddetin son bulması gerektiğini vurgulayan Bakan İslam, "76 milyona bu konuda görevler düşüyor. Merhamet diyorum. İçinde bir damla merhamet duygusu olan bir canlı, bu yollara tevessül etmez" diye konuştu.
İslam, çok üzgün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bir kadın, anne, her şeyden öte, bir insan olarak çok üzgünüm. Olayla ilgili açılacak davaya bakanlığımız müdahil olacaktır. Bu müessif olayların bir an evvel son bulması için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu sorunu çözmek için yasal düzenlemelerle birlikte her zaman dediğimiz zihniyet değişimini ve dönüşümünü sağlayacağız. Bir kişinin bile şiddete uğramadığı bir ülke için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümet ve bakanlık olarak kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle bu konudaki eğitim çalışmalarımızı yurt sathında sürdürüyoruz. Bu sorun tamamen bitirilinceye kadar çalışacağız. Bundan herkes emin olsun."
Bakan İslam, yaşanan elim olayın gerçekleşmesinden hemen sonra İstanbul İl Müdürüne talimat verdiğini vurgulayarak, "Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz, tedavisi devam ediyor. Kendisine acil şifalar diliyorum. Çocuklarımızı da hemen bakım altına aldık. Onlara her türlü psikolojik desteği vereceğiz. Onların istikbali için gereken her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...