Tgrt Haber
13 Mart 2015 03:16

Numan Kurtulmuş Japonya'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 3. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı'na katılmak üzere Japonya'ya geldi.

Numan Kurtulmuş Japonya'da
Numan Kurtulmuş,Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı

Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Narita Uluslararası Havalimanı'na inen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u, Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ve büyükelçilik yetkilileri karşıladı.
Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Kurtulmuş, "Yediye yakın ikili görüşme yapacağız. Çok yoğun bir program. Bizim için verimli geçeceğine inanıyorum" dedi.
Kurtulmuş, "Toplantının bizim açımızdan bir önemi daha var: 2016 yılında Dünya İnsani Yardım Zirvesi'ne Türkiye ev sahipliği yapacak. Bu ev sahipliğinden önce Türkiye'nin böylesine önemli bir uluslararası platformda çok geniş bir heyetle temsil edilmiş olması Türkiye için çok önemli. Ümit ediyorum oldukça verimli ve başarılı bir konferans olacak. Afetler sadece doğal afetler değil maalesef insan eliyle yapılan afetler de var. Bu afetlerden birisini yaşayan bölgeden geliyoruz. Bunu da konferansta vurgulayacağız" şeklinde konuştu.

Özellikle Suriye krizi dolayısıyla Türkiye'nin 2011'den bu yana çok önemli bir krizle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Suriyeli vatandaşlara Türkiye topraklarını açtık ve onlara yaptığımız yardım 5.3 milyar dolar seviyesine ulaştı. Aynı şekilde yaklaşık 2 milyon Suriyeli, Türkiye'de ya AFAD'ın kamplarında ya da şehirlerimizde bulunuyor. Biz Suriye krizinin giderilmesi, Suriye'ye bir siyasi çözüm bulunabilmesi için de
Ziyaret kapsamında Japonya'daki Müslüman toplumu ve medya temsilcileriyle buluşacak olan Kurtulmuş, cuma namazını Tokyo Camii'nde kılacak. Kurtulmuş, "Japonya'ya İslamı getiren ilk kişi olarak bilinen" Abdürreşid İbrahim Efendi'nin kabrini ziyaret edecek, Japonya, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Malezya ve Yeni Zelandalı yetkililerle görüşmeler yapacak.
Kurtulmuş, 4 günlük resmi ziyaret kapsamında Sendai şehrinde düzenlenecek konferansta Türkiye'yi temsil edecek, Müslüman toplumuyla bir araya gelecek ve Sasakawa Vakfı'nca düzenlenecek konferansta konuşma yapacak. Konferansın en önemli ve kilit aktörlerinden birisi olan Türkiye, Başbakanlık AFAD bünyesinde toplantılara geniş katılım sağlayacak.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a Japonya ziyaretinde eşi Sevgi Kurtulmuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eşi İzzet Şahin, Başbakanlık AFAD Başkanı Fuat Oktay ile diğer yetkililer eşlik ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...