Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Eylül 2015 02:38

ORC Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı

ORC Araştırma şirketinin son anket sonuçlarına göre AK Parti'den kayan oyların yüzde 2'lik bölümü geri döndü.

ORC Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı
anket, parti, oy oranı,

ORC en son anket sonuçlarına göre, AK Parti'den kayan oylar geri dönmeye başladı. ORC Araştırma Şirketi Sahibi Mehmet Murat Pösteki, en son anket sonuçlarını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu New York'ta açıkladığı AK Parti'nin oy oranının yüzde 43'e çıktığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Ajanshaber'e konuşan Pösteki, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den diğer partilere kayan yüzde 2'lik oy oranının geri döndüğünü söyledi. Pösteki, sandık nabzına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

'MUHAFAZAKAR KÜRTLER AK PARTİ'YE DÖNDÜ'

Emanet oylar iki partide şu anda. Bir tanesi MHP’de. Bunlar Orta Anadolu’da ve Karadeniz’deki MHP oyları. 7 Haziran'da MHP'ye oy vermiş olan yaklaşık 2 puanlık bir seçmen kitlesi var. Bunlar büyük ölçüde AK Parti’ye geri döndü diyebiliriz. Araştırmalarda böyle görünüyor. HDP noktasında da özellikle muhafazakar Kürt seçmenlerden AK Parti’ye geri dönüş başladı. Ben bu geri dönüşlerin devam edeceğini düşünüyorum. Şu anda gidişat onu gösteriyor.

1 KASIM ERKEN SEÇİMLERİNİN İKİ KİLİT PARTİSİ VAR

Şu anda seçimin iki tane kilit partisi var. Biri AK Parti diğeri CHP. Seçmen bu partilere yönelmeye başladı. Kendini AK Parti'ye yakın görenler AK Parti'ye CHP'ye yakın görenler CHP'ye oy verecekler. Burada kırılma noktası yüzde 45'tir. Yüzde 45'lik oran aşıldığında her şey olabilir. Yani daha da yukarılara çıkabilir ama şu süreçte bu pek mümkün görünmüyor.

''BİR GÜN İÇİNDE BİR PARTİNİN OYLARI BİRKAÇ PUAN ARTABİLİR''

Partilerin seçmenlere vereceği mesajlar, seçmenin bunu nasıl algılayacağı, seçmenin tatmin edilip edilmemesi, terör olayları gibi sürecin dinamikleri her gün değişiyor. Bir gün içerisinde bir partinin oylarını birkaç puan artırabilecek olaylar meydana gelebilir. Birkaç puan düşürebilecek olaylar da yaşanabilir. Bu süreçte sadece parti genel başkanları değil, parti yönetimi ve yöneticilerinin de sorumlulukları var. Bütün partiler için geçerli bir durum bu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...