Tgrt Haber
01 Eylül 2016 02:12

Türkiye-Rusya meclisleri maça hazırlanıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rus hükümeti ve Türk hükümeti arasında ileride belki bir maç yaparız' dedi.

Türkiye-Rusya meclisleri maça hazırlanıyor
türkiye, rusya,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya milli takım karşılaşmasının ardından, “Sergey Lavrov’la görüşmüştüm. Rus hükümeti ve Türk hükümeti arasında milletvekillerinin de dahil olduğu ileride belki bir maç yaparız” dedi.

2018 Dünya Kupası Eleme Grubu maçları öncesinde Türk Milli Takımı, Antalya Stadı’nda Rusya Milli Takımı ile karşılaştı. Karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç karşılaşma sonunda değerlendirmede bulundu.

Bakan Çavuşoğlu maçın dostluk ve hazırlık maçı olduğunu belirterek, ”Gayet dostane bir ortamda maç izledik. Türk taraftarlar ve Rus taraftarlar beraber oturdu. Antalya’da yaşayan Ruslar da maça büyük ilgi gösterdiler. Özellikle bin civarında bilet onlara verildi. Amacına ulaştı ve önümüzdeki süreçte inşallah Rusya’da da bir dostluk maçı yapma imkanımız olur. Bugün Sergey Lavrov’la görüşmüştüm Rus hükümeti ve Türk hükümeti arasında milletvekillerininde dahil olduğu ileride belki bir maç yaparız. İleri de değerlendireceğiz bunu da” dedi.

Antalya’nın güzel bir ev sahipliği yaptığını belirten Bakan Kılıç ise, “Gayet güzel bir ev sahipliği yaptı Antalya. Atmosfer çok güzeldi. Antalya’da çok sayıda Rus vatandaşı vardı. Çok güzel ve uyumluydu. Rus spor bakanı ile görüştük önümüzdeki aylarda Rusya’da Türk şirketleri tarafından inşa edilen stadyumun açılışına gideceğiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...