Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2018 11:36

Türkiye ve Moğolistan arasında 7 anlaşma imzalandı

Başbakan Binali Yıldırım'ın Moğolistan Başbakanı Khurelsukh Ukhnaa ile baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, iki ülke arasında 7 anlaşmaya imza atıldı.

Türkiye ve Moğolistan arasında 7 anlaşma imzalandı
türkiye,,moğolistan,

Başbakan Yıldırım ile Moğolistan Başbakanı Khurelsukh Ukhnaa huzurunda iki ülke yetkilileri tarafından ikili anlaşmalar imzalandı. Moğolistan ve Türkiye arasında tarım, ulaştırma ve iletişim teknolojileri, acil durum yönetimi, göç, yurtdışı Türkler ve akraba toplulukları, kütüphanecilik ve ekonomi alanlarında 7 anlaşmaya imza atıldı.

TOLGOİT CAMİSİ'NDE CUMA NAMAZI

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazını TİKA tarafından restore edilen Tolgoit Camisi'nde kıldı. Yıldırım, camiye girerken vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca Yıldırım, TİKA'nın Moğolistan'da tamamladığı projelerin açılışını yapacak.

50. YIL KUTLANACAK

Moğolistan'ın gelişen demokrasisi, köklü kurumsal yapısı ve insan hakları konusundaki iyi siciliyle Avrasya'da başarılı bir örnek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Aramızda derin tarihi bağlar, ortak kültür ve geleneklerimizden kaynaklanan ilişkilerimiz her bakımdan iyi durumdadır, sürekli gelişmektedir. Türkiye'yi dış politikanızda üçüncü komşu olarak görmenizden memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki yıl diplomatik ilişkilerimizin 50. yılını kutlayacağız. Bu 50. yılı iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, Ukhnaa ile beraberindeki eğitim, sağlık, savunma ve çevre bakanlarını Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin son 16 yılda güçlü iktidar ve istikrar sayesinde çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğine dikkati çeken Yıldırım, 2002 sonunda iktidara geldiklerinde Türkiye'nin de Moğolistan gibi IMF destekli bir ekonomi yönetimi olduğunu hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...