Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Eylül 2017 10:34

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan servis araçlarıyla ilgili açıklama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Servis araçlarıyla ilgili üç bakanlık çalışma yapıyoruz. Bu hafta sonuna kadar çalışma bitecek. Mevcut yönetmelik yeterli aksaklıkları gözden geçiriyoruz. Araç ve sürücülerin kriterleri sağlaması gerekiyor. Daha sonra gerekirse yeni düzenleme yapılacak. Şartları taşımayan araçlar trafikten men edilecek"dedi.

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan servis araçlarıyla ilgili açıklama
bakan arslan,,ulaştırma bakanı,,servis,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Habertürk'te katıldığı yayında konuştu. Servis araçlarıyla ilgili çalışmanın bu hafta biteceğini anlatan Arslan  "Daha sonra gerekirse yeni düzenleme yapılacak. Şartları taşımayan araçlar trafikten men edilecek"diyen Bakan Arslan şunları söyledi: "Düzenlemede bir eksiklik varsa, yasa çıkarılması gerekiyorsa çıkarmak gerek. Servis aracı olarak kullanılacak aracın kendisinin şartları yerini getiriyor olması lazım, herhangi bir minibüs aracı alayım servis yapayım olmaz. İkincisi aracı kullanacak olan servis sürücüsünün birtakım psikoteknik, sürüş teknikleri, öğrencilerle iletişim gibi konularda iyi olması gerekiyor. Hostesler de buna dahil.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILACAK 

Servis aracında çocuk istismarı, uyuşturucu davalarında afla çıkmış olsa bile  onların servis şoförlüğü yapma yetkisi yok. Polis, jandarma neleri denetleyecek, bunlara çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla, okul aile birliği ve velilerimizle çalışıyoruz. Bu haftasonuna kadar bu çalışma bitecek. En önemlisi, denetimde eksiliğin olmaması. İstediğiniz kadar kural koyun, yeterli denetimi yapamıyorsanız olmaz. Bu iş çok önemli bir alan.Denetimler çok daha sıkılaştırılacak. İdare edilmeyecek, tolerans yapılmayacak."

KATİL OYUN: MAVİ BALİNA 

Bakan Arslan, çokuları intihara sürüklediği belirtilen mavi balina oyunu ile ilgili çalışmaları da anlatan Bakan Arslan şöyle konuştu: "Bakanlık olarak zararlı içerik bulunduran yayınları kaldırmak gibi çalışmalarımız devam ediyor ama bu oyun kullanıcılar arasında özel linklerle oynanan bir oyun, oyun yöneticisi adı verilen korsanlar yönetiyor. Bu en tehlikeli kısım. Diğer zararlı içerikleri engellediğimiz gibi bunu engelleme şansımız yok. Bunun da cezai müeddiyeleri var. Kullanıcılar bu tip yanlış eylemlerle bildirimlerle karşılaştıklarında bize bildirsinler.

Sağlıklı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. BTK ve İçişleri Bakanlığımız buna karşı alınacak tedbirlere çalışıyorlar. Başlangıçta masum görünen ve günün sonunda gençlermize zarar veren oyunları kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz zaten gereğini yapıyoruz ama sizin aracılığınızla yeniden uyaralım. Zararlı içerikli yayınları BTK olarak durdurabiliyoruz ama böyle özel linklerle çalışan oyunlara birşey yapamıyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. BTK ve emniyet uzmanları çalışma yapıyor."

ÜÇÜNCÜ HAVALİNAMI

Üçüncü havalimanı ile ilgili de konuşan Bakan Arslan "Şu anda yüzde 60'ı bitti. Hedefimiz 29 Ekim 2018'de uçaklara açmak. 100 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...