Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2016 09:11

Vizesiz Avrupa için geri sayım

AB Bakanı Volkan Bozkır, vizesiz Avrupa için gerekli 72 kriterin pazartesi tamamlanacağını ve AB’nin 4 Mayıs'taki son raporunun olumlu olmasını beklediğini söyledi.

Vizesiz Avrupa için geri sayım
volkan bozkır,vize,avrupa,

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Hatay’da Türkiye’nin AB üyelik sürecine ilişkin toplantıya katıldı. Toplantı öncesi NTV’ye konuşan Bozkır, Türkiye’nin vize serbestisi için ihtiyaç duyulan kriterlerin ne kadarını sağlandığı yönündeki soruya ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ ve ona bağlı protokolün onaylanmasıyla 9 beklentinin karşılandığını belirtti. Bozkır, “Kolluk Gözetim Kanunu’nun dün gece görüşülmesi tamamlansaydı bugün itibariyle Türkiye üzerine düşen bölümü karşılamış olacaktı. Muhalefet partileri destek vereceklerini söylemelerine rağmen, Meclis’te süre uzatmalar, engellemelerle karşı karşıya kaldık. Ancak bunların üstesinden gelindi” diye konuştu. Bozkır, kolluk gözetim yasasının kalan 10 maddesinin pazartesi çıkmasıyla AB’nin istediği 72 kriterin tamamlanmış olacağını söyledi. 
Son rapor salı günü 
AB Komisyonu, vize muafiyetiyle ilgili üçüncü ve son raporunu 4 Mayıs’ta açıklayacak. Bozkır, “Hiç beklenmedik bir durum ortaya çıkmazsa salı günü AB Komisyonu raporunun vizenin kalkması yönünde bir tavsiye kararını içerecek şekilde çıkacağını bekliyoruz” dedi.
Terör bizi asla korkutamayacak 
Bozkır “Terörün bizi korkutamayacağını, bizim bu insanlarımızla, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla terörü korkutacağımızı, emellerine dahil olmayacağımızı burada güçlü bir şekilde haykırmış olmanızdan dolayı da gururu duyuyoruz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişten bugüne darda kalan insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım ettiğini belirten Bozkır, bu yardımların son olarak Suriyelilere yapıldığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...