Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2015 01:47

Yalçın Akdoğan, 'Yeni Türkiye'de vesayet odaklarına yer yok'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Yeni Türkiye'de darbeci, paralelci anlayışa, vesayet odaklarına yer yok. Bu yüzden onlar can havliyle yükleniyor, herkesle işbirliği yapıyor' dedi.

Yalçın Akdoğan, 'Yeni Türkiye'de vesayet odaklarına yer yok'
yalçın akdoğan, ak parti,

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bir restoranda düzenlenen AK Parti Keçiören İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısındaki konuşmasında, 7 Haziran seçimleriyle ilgili çok şeyin konuşulduğunu, bu seçimin önceki seçimlerden daha da önemli olduğunu söyledi. Muhalefetin de yapılacak seçimleri "hayati" olarak gördüğünü belirten Akdoğan, seçimin kendileri açısından önemli olmasının nedenleri arasında yeni Anayasa, Çözüm Süreci, buna bağlı güven ve istikrar ortamının yer aldığını vurguladı.

Derin devlet, paralel devlet yapılanmaları, KCK türü yapılanmalar ve vesayetçi odakların "AK Parti bu seçimi kazanırsa bir daha bize yeni Türkiye'de yer yok" dediklerini aktaran Akdoğan, "Evet, yeni Türkiye'de darbeci anlayışa yer yok, paralelci anlayışa yer yok, vesayet odaklarına yer yok, mafyaya yer yok, karanlık odaklara yer yok. Bu yüzden onlar can havliyle yükleniyor, herkesle işbirliği yapıyor. Daha önce hiç haz etmedikleri bir partinin kuyruğuna takıldılar, onu ittirerek acaba barajı geçirtebilir miyiz, barajı geçerse AK Parti'ye zarar verebilir miyiz? Bunun hesabı içindeler. 12 yıldır yapmadıklarını bırakmadılar. Biz hep kendimizi anlatmaya çalıştık, şimdi hiç çıt çıkmıyor, şimdi popülist vaatlere sardılar. Onların dedikleri olsa şu an ki bütçe açığının 10 katı daha fazla bütçe açığı olur, Türkiye batar. Bunlar zaten batakçılar kulübü, tek bildikleri ülkeyi batırmak. Hedefledikleri de 'koalisyon olursak', koalisyon demek 'kriz' demektir. Bu eski Türkiye özlemidir" diye konuştu.

Akdoğan, "Tayyip Bey'in bize söylediği bir şey vardır: Hedefe kitleneceksin ve koşacaksın. Hedefe koşarken iki de bir dönüp arkana bakmayacaksın, arkana bakarsan tökezlersin, hedefe ulaşamazsın. Arkandan bin kişi mi geliyor, tek başına mı kaldın bunu umursamadan hedefe kitleneceksin ve koşmaya devam edeceksin. Ama ondan öğrendiğimiz bir şey daha var o da vefalı olmak. Yani hedefe koşarken mücadele içerisinde tek başına kalsan da umursamayacaksın ama o yolda birlikte koştuğun, yol yürüdüğün insanları da asla unutmayacaksın. O yüzden siyasetin temelinde vefa vardır" ifadelerini kullandı.

"Binadan tek bir tuğla düşüremediler"

Akdoğan, AK Parti'nin birçok badireler atlatıp, saldırılara maruz kaldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bunlara karşı nasıl ayakta kalabildik? Bunun iki sebebi var. Bir tanesi milletimizin bizim yanımızda bulunmasıdır, hayır duasını almamızdır. İkincisi de iç bütünlüğümüzü, parti bütünlüğümüzü muhafaza edebilmemizdir. Binadan tek bir tuğla düşüremediler, iç bütünlüğümüzü sarsamadılar. İşte böyle bir zamanda karşınızda kim varsa şeytanla bile iş birliği yapabiliyorlar, o zaman bizim kendi içimizde safları sıkılaştırmamız gerekiyor. İç bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor, kardeşliğimizi yüceltmemiz, hiç kimseyi tek bir kişiyi dışarıda bırakmamamız gerekiyor. Her parti siyasi hareket olamıyor, siyasi hareket olabilmek daha büyük bir toplumsal, kitlesel destek bulmaktır. Bizler de meseleye biraz böyle bakmalıyız. Bir davanın, bir hareketin parçası olarak gayret ve çaba gösteriyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...