Tgrt Haber
24 Haziran 2016 23:29

Yasin Aktay, 'Türkiye Avrupa'nın bir parçası'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay, partisinin MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye AB'nin bir üyesi olmasa da Avrupa'nın bir parçası." dedi.

Yasin Aktay, 'Türkiye Avrupa'nın bir parçası'
yasin aktay, ak parti,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Genel Merkez'de basın toplantısı düzenledi.

MYK toplantısının birinci gündeminin İngiltere'deki referandum süreci olduğunu ifade eden Yasin Aktay, "Tabiatıyla İngiltere'deki referandum, Avrupa Birliği'nde kalmak veya Avrupa Birliği'nden ayrılmak yönünde halka sunulan referandum, neticeleriyle birlikte bugün geldiğimiz noktada çok sıradan bir olay değil, tarihi bir olay. 'Avrupa Birliği'nin geleceğine dair şimdiye kadar karşılaşmış olduğu en önemli kriz' olarak görebiliriz. Bu endişe verici bir durumdur Avrupa Birliği açısından." değerlendirmesinde bulundu.

Aktay, Avrupa Birliği'nin daha da güçlenmesini ve kuşatıcı olmasını istediklerini belirterek, Avrupa'da her geçen gün artmakta olan yabancı düşmanlığı, daha fazla artmakta olan aşırı sağcılık, muhafazakarlık ve bu muhafazakarlık neticesinde grubun genişlemesine dair sağcı partilerin propagandalarının çok daha işliyor olmasının, AB'nin savunucusu olan aktörlerin üzerinde durmaları, tedbirleri almaları gereken bir durum olduğunu kaydetti.

Yasin Aktay, AB'nin değişik aktörlerinin bu duyarlılığı şimdiye kadar göstermediklerini ifade etti.

"AB'nin Türkiye'ye her düzeyde sergilemekte olduğu bir çifte standardı yaşıyoruz"

Türkiye'nin AB üyesi olma konusunda her zaman samimiyetini gösterdiğini, bu konuda ödün vermediğini, üzerine düşeni yaptığına işaret eden Yasin Aktay, "Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye her düzeyde sergilemekte olduğu bir çifte standardı da yaşıyoruz. Ancak bu bizim Avrupalı bir güç olmamız gerçeğini çok da değiştirmiyor. Bu sosyolojik bir vaka, coğrafi, tarihi bir vaka. Türkiye AB'nin bir üyesi olmasa da Avrupa'nın bir parçası ama Avrupa Birliği'ni yöneten güçlerin İngiltere referandumunu da önlerine koyup, 'biz buraya nereden geldik, bu bizi nereye götürür' diye çok daha fazla sorumlu, çok daha ciddi düşünmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Referandumun sonuçlarının 2 yıllık bir sürece yayılacağını anımsatan Aktay, AB ile İngiltere arasındaki ilişkilerin farklı bir statüyle devam edeceğini söyledi.

Yasin Aktay, MYK toplantısında ikinci gündem maddesinin yeni anayasa çalışmaları olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili mevcut durumun ve çalışmaların gözden geçirildiğini belirten Aktay, "Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net belki de bir takvimin veya bir yol haritasının oluşabileceğini söyleyebilirim." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...