Tgrt Haber
10 Haziran 2017 07:45

Yeni dönem için düğmeye basıldı! Öncelik sokağın olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında hafta başı yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ana gündem maddelerinden birini, ekonomiye ilişkin yol haritası oluşturdu.

Yeni dönem için düğmeye basıldı! Öncelik sokağın olacak
erdoğan

Edinilen bilgilere göre Erdoğan, bir sonraki Bakanlar Kuruluna kadar tüm bakanların, acil olan 180 günlük eylem planlarını tamamlamalarını istedi. Hazırlanacak eylem planlarının ‘vatandaşın, sokak ekonomisinin ve reel sektörün’ rahatlatılmasına yönelik olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan “Acil olmayan kamu yatırımlarını durdurun. Bu yatırımlar için ayrılan ödenekleri ekonominin rahatlatılması için kullanın” talimatı verdi. Erdoğan, yerel bazda belediyelerin yatırımlarının da bu kapsamda ele alınması gerektiğini vurguladı. Erdoğan’ın 1 Temmuz’da 180 günlük eylem planının ana hatlarını ve 31 Aralık 2017’ye kadar atılacak adımları kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor.

İşini yapmayan bürokrat gidecek
Başta ekonomi bürokrasisi olmak üzere, yeni eylem planında yer alan hedeflere ulaşmada, ‘ayak direyen, yavaş hareket edene’ de neşter vurulacak. Özellikle “kabine değişikliği” iddiaları nedeniyle, bazı bürokratların “Nasılsa bakan değişecek” düşüncesiyle verilen talimatları bile yerine getirmedikleri konuşuluyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kısa süre içinde bürokraside de bazı değişiklikleri gündeme getireceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...