Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2018 16:54

Yıldırım'dan Meclis Başkanlığı adaylığına ilk yorum

AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na aday gösterdiği Binali Yıldırım, "Vatana millete hayırlı olsun. İlk turda sonuçlanır mı bilemem" dedi.

Yıldırım'dan Meclis Başkanlığı adaylığına ilk yorum
binali yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti tarafında Meclis Başkanlığı'na aday gösterilmesini değerlendirdi. Yıldırım, "Başbakan Yıldırım: "Vatana millete hayırlı olur inşallah. Başka adaylar da çıkabilir. İlk turda sonuçlanır mı bilmem. Meclisimiz, milletvekillerimiz ne derse o olur." dedi.

BİNALİ YILDIRIM, AK PARTİ'NİN MECLİS BAŞKANI ADAYI OLDU

AK Parti Meclis Başkanlığı için Başbakan Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. Yıldırım'ın adaylığı için TBMM Genel Sekterliği'ne başvuru yapıldı.

YILDIRIM, MÜHENDİSLİK MEZUNU

AK Parti'nin daha önceki Meclis Başkanı adaylarını hukukçu kökenli vekillerden tercih ediyordu. Binali Yıldırım tercihi ile AK Parti'nin hukukçu tercihi de değişmiş oldu. Yıldırım mühendislik mezunu.

GEÇİCİ MECLİS BAŞKANLIĞINI DURMUŞ YILMAZ YAPACAK

Meclis Başkanı TBMM'deki oylama ile seçilene kadar geçici Meclis Başkanı görevini en yaşlı üye sıfatı ile İYİ Partili Durmuş Yılmaz yerine getirecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...