Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2015 17:30

Zeybekci, 'CHP'yi samimiyetsiz buluyorum'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, koalisyon görüşmeleri konusunda CHP’yi samimiyetsiz bulduğunu söyledi.

Zeybekci, 'CHP'yi samimiyetsiz buluyorum'
Ekonomi Bakanı, Nihat Zeybekci,

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin basın toplantısına AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti Denizli Eski Milletvekili Nurcan Dalbudak ve AK Parti İl Başkanı Şahin Tin katıldı.
“PKK AHTAPOTUN BİR KOLU”
Son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinen Bakan Zeybekci, terör olaylarının başka güçler tarafından tırmandırıldığını hatırlatarak, “Terör olayları en çok kimin tarafından kullanıldı. Kimler tarafından bu silahlı süreç tırmandırıldı. Türkiye’de kimin tarafından şehitlerin gelmesi kullanıldı, tarafı bellidir. PKK tarafından kullanılmıştır. PKK veya PKK’ya bağlı çalışan ahtapotun diğer kolları tarafından kullanılmıştır. Türkiye olarak yaklaşık 35 yıldan buyana terörle mücadele etmekte. Asıl konu ahtapotun kafasını görmektir. PKK terör örgütü de ahtapotun kollarından biridir. Türkiye’nin geldiğimiz bu noktada, Türkiye nereye kadar gelmişti. Yüzde 7 bin faizlerden yüzde 4 noktalara gelen bir faiz dönemi yaşamaya başlamıştı. Türkiye 2008’de global krizin başladığı o dönemde dünya ekonomileri yerle bir olurken, Türkiye 2013’de IMF’ye ödedi. Bunlar gerçekten bir devrimdi. Türkiye’nin bu yükselişiyle birlikte dünya coğrafyasında orta doğu veya Avrasya coğrafyasını değiştirecek projeler konuşmaya başlamıştı. İstanbul kanal projesi, tüp geçitler, köprüler, marmaray, hızlı trenler, Edirne Kars Demiryolu hattı, otoyol hatları ve düşünün Türkiye öyle bir noktaya geldi ki, Suriye ile ilgili ortaya çıkan birlikte hareket etme kabiliyeti, ortaya çıkan iklim ve ortamı tersine çevirdi. Böyle bir dönemi yaşıyoruz. Bu olayların arkasında kimin olduğunu tarif etmeye çalışırken, ahtapotun kollarından biridir PKK. Onun için bunun dışında ahtapotu görme anlamında söylüyorum” dedi.
“PROJELER KİMLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR ONA BAKMAK LAZIM”
Türkiye’deki bazı projelerin bazı ülkeleri rahatsız ettiğini ifade eden Zeybekci, “İstanbul’da dünyanın en büyük hava alanlarından birisi inşa edilirken, bu hava alanından kimler olumsuz etkileniyor diye bakmak lazım. Hiçbir ülkeyi suçlamıyorum. Dünyada her ülke kendi menfaatlerini savunur. Ama bu hava alanı kimi rahatsız eder. Türkiye kanal İstanbul projesi devreye girdiği zaman boğazlar ne hale gelir, Montrö anlaşması ne hale gelir. Buna bakmak lazım. Onun için bunları yaşayacağımızı bile bile Türkiye bazı adımlar atıyorsa, bunlara hazırlıklı olmamız lazım” diye konuştu.
“HDP İLE KOALİSYON KURMAYIZ”
AK Parti’nin HDP ile koalisyon kurmayacağını dikkat çeken ve CHP ile kurumsal bir yapı altında görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Bakan Zeybekci, “AK Parti olarak net bir şekilde dedi ki, ‘HDP’nin bu söylemlerinden sonra HDP ile koalisyon görüşmeleri içerisinde olmayacağımızı’ ilk adımdan itibaren söyledik. Söylemlerini değiştirmediği sürece, net bir şekilde tarafını belli etmediği sürece, demokrasi milli idare konusunda tarafını belli etmediği sürece, terör örgütü PKK’ya sırtını yaslamadığını söylediği sürece, bizim onlarda öyle bir görüşme içerisinde olmayacağımızı söyledik. Diğer iki parti CHP ve MHP ile görüşmelerimizi koalisyon yönünde devam ediyor. CHP ile çok daha kurumsal bir şekilde görüşmelerimize devam ediyoruz. MHP ile farklı şekilde devam ettiriliyor” şeklinde konuştu.
“CHP’Yİ SAMİMİYETSİZ BULUYORUM”
Koalisyon görüşmeleri konusunda CHP’yi samimiyetsiz bulduğunu ve bu görüşün kendisini olduğunu ifade eden Bakan Nihat Zeybekci, “Nihat Zeybekci olarak görüşüm bu görüş bana aittir. CHP’nin bu konudaki samimiyetiyle ilgili hep bir şüphe içerisinde oldum. Ben oldum daha doğrusu. Kurumsal anlamda AK Parti ile koalisyon görüşmelerinde bulunurken, öbür taraftan milletvekillerimi kontrol edemiyorum diyorsa açıkça söylemeli CHP, bir taraftan koalisyon görüşmeleri devam ederken, arka kapıdan koşarak siyasi rant toplama peşinde. ‘Ben buldum, ben yaptım, ben söyledim, ben dedim, ben teklif verdim’ gibi ucuz hakikatken çok ucuz popülist demek bile fazla olur diye düşündüğüm yaklaşımlar ve tavır içerisinde olmak niyetlerini açıkça ortaya koyuyor” dedi.
“ERKEN SEÇİM ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERMEZ”
Koalisyon görüşmelerinin başarısız olması halinde erken seçim konusunun gündeme geleceğini ve bunun ülke ekonomisine zarar vermeyeceğini belirten Zeybekci, “Eğer koalisyon görüşmeleri başarısız olursa. Bugün yine büyük basın organlarının internet bölümlerinde gördüğüm kadarıyla ‘Yine felaket telalığı, yine afet cığırtkanlığı, yine kaos pazarlamaları görüceğiz’ gibi söylemler var. İşte derhal koalisyon, hatta şununla, şu kursun, yoksa yaklaşan dalgalar var. Ekonomik istikrarsızlık var. Yoksa kaos, yoksa kriz geliyor, ülke darmadağın olur, tuzla buz olur gibi söylemler var. Şunu unutmasınlar. Türkiye’de Türk özel sektörünün çok güçlü olduğu bir ekonomi yapısı var. Türkiye’de seçime yönelik bir alternatif ortaya çıkarsa, ekonominin devasal çarkları kendiliğinden dönmeye devam ediyor. Özel sektör Türkiye üretmeye devam ediyor. Türkiye yine 40 milyon turisti ağırlamaya devam ediyor. İhracat anlamında 160 milyar dolar’lık ihracatı gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye ithalat yapmaya devam ediyor. Bankacılık sistemi 25 ülkenin sisteminden daha iyi olmaya devam ediyor. Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon olumlu yönde seyrine devam ediyor. Cari açık tarihi bir iyileşmeye devam ediyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı çok iyi bir dengeye gidiyor. İstihdamda işsizlikte pozitif yönde iyileşmeye devam ediyor. Bütün bunlar böyle olmaya devam edecek. Onun için kimse endişe etmesin. Koalisyon hükümeti kurulmazsa, Türkiye seçime giderse, Türkiye ekonomisi bunu çok başarılı bir şekilde yerine getirebilir” dedi.
“2023 HEDEFİ ÖNEMLİ”
Erken seçimden dolayı 2015’in kaybedilebileceğini ama 2016 ve 2023 hedeflerine daha güçlü gidileceğini hatırlatan Bakan Zeybekci, “Ekonomi seçimleri sevmez ama seçimler gereklidir. Seçimler demokrasinin farzıdır, ama sıksız seçimi, ekonomi genelde pek hoşlanmaz. Ama bizim ekonomimiz o kadar güçlüdür ki, erken seçimi ben bir tehdit olarak görmüyorum. Şuna söyleyenler olabilir, ‘2015’i kaybede biliriz.’ Kaybetmekten kasıtları ne ona bakmak lazım. Türkiye 2015’te büyümeye devam edecek. İşsizlik rakamı düşecek, cari açığı düşecek. Dünyadaki ekonomilerden daha iyi bir performans ortaya koyacak. Ama Türkiye 2015’te istediği rakamları hedefleri biraz altında yakalayacaksa ve 2015’teki kaybetmek buysa, 2016’yı 2023 sürecini kaybetmektense, 2015’te bir daha millete gitmenin fayda getireceğini sağlık getireceğin inanıyorum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...