Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 07:53

Zeybekci, 'Türkiye'de kriz çıkmayacak ve çıkamaz'

Zeybekci, 'Türkiye'de kriz çıkmayacak ve çıkamaz. Bir vücut düşünün ki sapasağlam. Vücudunun tamamında hiçbir hastalık yok ama bu ara gribe yakalandı' dedi.

Zeybekci, 'Türkiye'de kriz çıkmayacak ve çıkamaz'
Ekonomi Bakanı, nihat Zeybekci, türkiye, türkiye'de kriz çıkamaz,

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'de kriz çıkmayacak ve çıkamaz. Bir vücut düşünün ki sapasağlam. Beyni sağlam, kulakları sağlam, akciğerleri körük gibi, karaciğer harika, vücudunun tamamında hiçbir hastalık yok ama bu ara gribe yakalandı" dedi. Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD - Union of European Turkish Demokrats) toplantısına katılan Zeybekci Türkiye'nin son derece sağlam bir ekonomisi olduğunu belirterek "Türkiye'den emin olun. Türkiye'ye güvenin. Benim birçok yerde söylediğim bir şey var: Türkiye'de kriz çıkarmak mümkün değil. Çıkaramazsınız" diye konuştu. Bakan Zeybekçi, "Hazinenin dış borç anlamında fazlası var. Genel anlamda borçlarımız var mı var. Ama kamu borçlarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı Avrupa'daki 28 ülkeden daha iyi" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin kamu borçlarının milli gelire oranının yüzde 35 olduğunu belirten Zeybekci, şunları söyledi:
 "Onun için Türkiye'de kriz çıkmaz çıkaramazlar. Merkez Bankasının elindeki şu andaki stokları dileyen herkese parasını verip evine gönderecek kadar yeterlidir. Dün 3 milyar dolarlık Merkez Bankasının döviz satışı vardı. isteyen herkese döviz verdi. İstediği kadar da verebilir." Türk ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Ne kadar mücadele ederlerse etsinler, her ne yaparlarsa yapsınlar. Allah razı olsun hükümetimiz ekonomimizi o kadar sağlama bağlamış, o kadar sağlam getirmiş ki Türkiye'de kriz çıkmayacak ve çıkamaz" değerlendirmesini yaptı.
Bakan Zeybekci sözlerine şöyle devam etti: "Bir vücut düşünün ki sapasağlam. Beyni sağlam, kulakları sağlam, akciğerleri körük gibi, karaciğer harika, vücudunun tamamında hiçbir hastalık yok ama bu ara gribe yakalandı. Yani dışarıdan bir mikrop aldı. Aldığı o mikropla da biraz ateşi çıktı. Bu ateş, bu hastalık ilaçla yedi günde, istirahatle bir haftada geçiyor." Nihat Zeybekci Gezi Parkı odaklı geçen yılın haziran ayındaki gelişmelere de değinerek "Bir günde 8-10 tane ağaç bahanesi ile gezi olayları başlatıldı. Bir anda başladı. Bir günde başladı. Aynı gün aynı saatlerde dünyanın en büyük televizyon kanallarından bir tanesi tüm yayın araçları ile oradaydı ve 24 saat yayın yapar hale geldi" dedi. 17 Aralık'ta bir anda birbiriyle hiçbir alakası olmayan konuların bir araya getirildiğini aktaran Bakan Zeybekci, "Biz her yerde şunu söylüyoruz: Her kim ki bu milletin malına, bu milletin menfaatine, fakir fukaranın yetimin hakkına el uzattı, onun elini kırmak bizim görevimiz. Ama hukuk içerisinde. Hukuk çerçevesinde" ifadesini kullandı. Bakan Nihat Zeybekci, Türkiye'de 17 Aralık sonrasında yürütülen soruşturmalara ilişkin, şunları kaydetti: "Sen bahane bulup oradan yolsuzluk diye bulacaksın, öbür taraftan Fatih Belediyesini bulacaksın, öbür taraftan alakası olmayan İranlı şu bu filan bir araya getireceksin, bunların hepsini aynı torbaya koyacaksın, çete diyeceksin, terör örgütü diyeceksin. Niyetin amacın başka. Sen bundan iki hafta önce bir cumhuriyet savcısı 52 tane torba, ağızları mühürlü. İddianamesi, koymuş içerisine ne kadar şey varsa. bin 5 sayfa gerekçe var. Bu savcı bu şeyi hakime gönderiyor. Hakim 15 dakika sonra kararını açıklıyor. Verdiği karar Türkiye'nin en itibarlı, en büyük uluslararası arenada yaklaşık olarak 30 milyar dolarlık müteahhitlik işi yapabilen insanlara, firmalara ve sahiplerinin tüm mal varlıklarına tedbir koyuyor, donduruyor. Bütün uluslararası bankalar ve finans kuruluşları nezdinde rezil etmek için, hayatlarını karartmak için yapıyor bunu. Kim bunlar biliyor musunuz? 3. köprü inşaatını, 3. havaaalanı inşaatını, nükleer santralleri, dünyanın en büyük köprüsünü Marmara denizi üzerinden yaparak İzmir otoyolunu yapacak olanları. Türkiye'nin en büyük projelerinin durdurulması ekibi. Mayısta nasıl durdurmak istedilerse şimdi durdurmakla ilgili doğrudan müdahale ediyorlar."  
Zeybekci Türkiye'nin köklü bir devlet geleneği olduğunu vurgulayarak "Allah aşkına siz hiçbir zaman, dünyanın en ilkel ülkelerinde bile bırakın Avrupa'da da dünyanın en ilkel ülkelerinden bile milli istihbarat teşkilatının yaptığı operasyon ve çalışmaları deşifre eden bir hukuk sistemi gördünüz mü? Biz köklü bir devletiz. Biz 5 bin yıllık bir devletiz. Biz millet tarihimizde asla aman dememişiz" değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya Türkiye Bern Büyükelçisi Tanju Sümer, Birleşmiş Milletler Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Kuneralp, UETD İsviçre Başkanı Emre Hasan Yılmaz, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Bern Ticaret Müşaviri Ömer Faruk Çakır ve Türkiye Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...