Tgrt Haber
05 Aralık 2015 08:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Rusya anket yaptı! Bakın yüzde kaçı savaşa hazır

Rusya’da halkın Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesine bakışı ne yönde? Moskova’nın Türkiye'ye karşı nasıl politika izlemesi gerekiyor. Bunun sonuçları neler olabilir! Rusya’da devlet kontrolündeki Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (VTsİOM) halka bu soruları yöneltti.

Rusya anket yaptı! Bakın yüzde kaçı savaşa hazır
rusya anket,

Ankete göre Rusya vatandaşlarının yüzde 24’ü uçak krizinin Türkiye-Rusya ilişkilerinde ciddi gerginliklere yol açacağını düşünüyor. “Türkiye ile savaş başlar” diyenlerin oranı yüzde 9.mAnket katılımcılarının yüzde 6’sı Rusya’nın Türkiye’ye sınırlarını kapatacağını, yüzde 3’ü giysi ve gıda fiyatlarının artacağını düşünüyor. 
“Rusya’nın nasıl hareket etmesi gerekiyor?” sorusuna anket katılımcılarının yüzde 16’sı, “Ekonomik yaptırımlar uygulanmalı,” yüzde 10’u “Sert olunmalı, herkese ders verilmeli”, yüzde 6’sı “Türkiye ile tüm ilişkiler kesilmeli,” yüzde 5’i “Ölçülü bir yanıt verilmeli”, yüzde 5’i “Putin’in bugün hareket ettiği gibi devam edilmeli” cevabını verdi. Türkiye ile savaş isteyen Rusya vatandaşlarının oranı ankete yüzde 4 olarak yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...