Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2015 00:53

'Tüberküloz artık sıralamada HIV'ın yanında yer alıyor'

DSÖ Küresel Tüberküloz Programı Direktörü Dr. Mario Raviglione, tüberkülozun, artık AIDS'e yol açan HIV'ın yanı sıra dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalıklarından biri olduğunu söyledi.

'Tüberküloz artık sıralamada HIV'ın yanında yer alıyor'
Tüberküloz, hıv,

Tüberkülozun, artık AIDS'e yol açan HIV'ın yanı sıra dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalıklarından biri olduğu belirtildi. BBC'nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, hem tüberküloz hem de HIV'ın, 2014 yılında 1,1 ila 1,2 milyon ölüme neden olduğu belirtildi. DSÖ Küresel Tüberküloz Programı Direktörü Dr. Mario Raviglione, tüberkülozun ve HIV'ın günümüzde dünyada bulaşıcı hastalıktan kaynaklanan ölümlerin birinci sebebi olmak için yarıştığını belirterek, "Tüberküloz artık sıralamada HIV'ın yanında yer alıyor" ifadesini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü, tüberkülozdan ölüm sayısının, tedavi edilebilir bir hastalık için kabul edilemez boyutta olduğunu bildirdi. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), istatistiklerin "moral bozucu" olduğunu açıkladı ve dünyanın tüberkülozla mücadelede "geri gittiği" uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...