Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2015 18:23

"Engelsiz" merkezle hayata hazırlanıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otizmli 3 ila 50 yaş arasındaki kişilerin hayata bakışını değiştiriyor.

"Engelsiz" merkezle hayata hazırlanıyorlar
engel

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 2007 yılında temeli atılan, 2011 yılında hizmete giren merkez, Türkiye'nin en modern rehabilitasyon merkezlerinden biri olarak nitelendiriliyor.

Konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otizmli 3 ila 50 yaş arasındaki 390 öğrenci bir yandan fizyoterapistler eşliğinde rehabilite ediliyor, bir yandan da çeşitli atölyelerle toplumda "var olma" mücadelesi veriyor.

48 özel eğitim ve rehabilitasyon dersliğinin bulunduğu merkezde engelli grubuna göre her birey, kendi alanında eğitime tabi tutuluyor. Zihinsel engelliler içinse meslek eğitim ile iş uygulama programları uygulanıyor.

"Engelsiz bir dünya" için merkeze gelen bireyler, 13 branşta gerçekleştirilen atölyelerde beceri kazanarak hem hayata tutunmayı hem de üretici bir vatandaş olmayı öğreniyor. Müzik dersinde çeşitli enstrümanı çalarak hayata gülümseyen öğrenciler, sporda, görsel sanatlarda ve drama derslerinde yeteneklerini sergiliyor.

Özel öğrencilerin aileleri ise çocuklarının kimseye bağımlı kalmadan hayatlarını sürdürebilmelerini istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...