Tgrt Haber
29 Eylül 2014 15:51

Canan Karatay, TGRT Haber'in canlı yayınına katılarak önemli açıklamalar yaptı

TGRT Haber 'deki Hafta Sonu programında Ercan Gürses'in konuğu olan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme kurallarında yine ezber bozdu.

Canan Karatay, TGRT Haber'in canlı yayınına katılarak önemli açıklamalar yaptı
canan karatay,tgrt haber,gündemdeki sorular,açıklama,

Gürses'in “Ne yiyelim, ne yemeyelim?” sorusuna Karatay, “Et, tereyağı, zeytinyağı, yumurta yeyin, ekmek ve şeker yemeyin” dedi özetle. Ama dahası var.. İşte Karatay'ın beslenme tavsiyeleri:

Et ve yağ masum, bayramda et ve kuyruk yağı yeyin. 

l Eti çok pişirmeden tüketin.

l Kebaplar sağlıklıdır, yanmadan yapılması şartıyla yenebilir.

l Kolesterol ve tereyağı faydalı.

l Şeker zehirdir, hayatınızdan silin. Ekmeğin her türlüsü zararlı.

l Karbonhidrat fındıkta da var...

l Paketli hiçbir şeyi yemeyin. Cips ve bisküvide trans yağ var.

l Zeytinyağı muhteşem bir besindir, anne sütü ile eşdeğerdir.

l Tuz ve turşu zararlı değil, mutlaka kaya tuzu bulun. 

l Ketçap, mayonez, salata sosu ve meyve suyu tehlikeli, dikkat...

l Bol bol salata tüketin. 

l Soya çok tehlikeli uzak durun.

l Patates ve pirinçte şeker var.

l Kızartması, şinitzel zararlı.

l Balık faydalı, yağlı deniz balığı.

l Yoğurdu kendiniz yapın.

l Menopoz için ilaç yerine, peynir, süt ve yoğurt tüketin.

l Türk kahvesi günde bir kez...

l Bal ve pekmez şeker içerir, şeker hastalarına zararlı.

l Taze ceviz içi muhteşemdir, insan beynine faydalıdır.

l Yumurta zararlı diyene inanmayın, sınırı koymadan yeyin.
"KIRMIZI ET, EVET; AMA..."
Karatay, Kurban Bayramı öncesi yenmesi sağlıklı ve yenmesi zararlı olanları sıralarken, "Amerikalılar, 'küçük baş' hayvan yemezler. Bizde koyun, kuzu ve keçiden başka bir şey yemezler neredeyse... Ki bu daha faydalılar. Amerika'da 'kırmızı et yemeyin' derken, buffalo kastediliyor; yani 'sığır etinden uzak durun' diyorlar. O hayvanların beslenme şekli de farklı, kesilme yöntemi de... Biz, kan akıtırız; onlar şoklayarak keserler, bu sağlıksızdır. Şoklama usûlü kesim ile hayvandaki enzimler ve kimyasallar vücutta kalıyor. Yeşil kırlarda beslenen, yani GDO'lu olmayan 'küçük baş hayvanlar' şifadır. Bizim diyetisyenler de kırmızı et için 'aman aman' diyorlar. Ancak 'kırmızı et yiyin' derken; işlenmiş olanları ayırıyorum. Sucuk, salam, sosis, jambon vb... Bunlar kanser yapıyorlar. Çünkü onların içinde nitrat, fosfat katılıyor ve dünya kadar trans yağ mevcut içinde... Koyunların, kuzuların eti çok faydalıdır, kuyruk yağı faydalıdır" uyarısında bulundu.
"YAĞ YİYİN, FAYDALIDIR"
'Margarin, kızarmış yağlar, trans yağlar, yani bozuk yağlar yemeyin' tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, "Pakete girmiş her şeyden uzak durun. Fabrikasyon olan her gıdadan kaçının. Asla sağlıklı değil. Bütün kalp hastalıklarının sebebi, trans yağlar, şeker ve karbonhidrattır. Doğanın ürettiği besinlerin hepsini yiyebilirsiniz. Doğu'daki bütün kebaplara kuyruk yağı katılır. Ayrı bir lezzet katar ve çok yararlıdır. Hayvansal yağ sağlıklıdır; doğal yağ, yani tereyağ ve zeytinyağı da sağlıklıdır. Senelerce doktorlar insanları yanılttı. Artık yağ yiyebilirsiniz. Buradan söylüyorum" diye bütün ezberlere meydan okudu.
KARATAY'DAN 'KURBAN SOFRASI'
Izgara ve kızarmış etleri reddeden Karatay, tencere yemeklerini tavsiye ederek, "Etli yemekler daha uygun ve sağlıklıdır. Önümüz Kurban Bayramı, istediğini kadar kırmızı et yiyebilirsiniz, sakatatı ile birlikte yiyebilirsiniz. Ama kızartmamak koşuluyla... Yanında da baklagiller yemelisiniz. Kış yolda, kapuska, karnabahar, kuru fasulye yenebilir. Pastırma çok faydalıdır. Yine kurban etinin yanında güzel bir salata olabilir. Bol sirke, bol limon ve kaya tuzu da içinde bulunan... Kaya tuzunda 80 türlü, mineral var ve insan bu mineraller sayesinde ayakta durur. Rafineri tuzlar, yalnız sodyum ve klorür içerir. Tehlikelidir. Turp da çok yararlıdır. Turp yerseniz, turp gibi olursunuz" hatırlatması yaptı.
ŞEKER HASTASI'NIN YASAKLARI KALKTI(!)
Şeker hastalarına 'yumurta, süt, peynir, tereyağı' tavsiye ederek, 'yememesi gereken ne varsa; yiyebilir' onayı veren Karatay, "Şeker hastalarına 8 dilim ekmek veriliyor. Bu yasaklanmalı... Bir dilim buğday ekmeği bile yemek, vücuda bir çorba kaşığı toz şeker almak demek... Bu ölümdür. Şeker hastaları, karbonhidrat yemeyecek, ekmek ellerine almayacak. Tatlandırıcı kullanmayacak. Tatlandırıcı vücudu, beyni kandırıyor. Beyin şeker geliyor zannediyor; ama almıyor ve dolayısıyla sürekli kendisini aç hissediyor. Diyet içecekler, buzlu çaylar, kahveler, kutuya girmiş bütün içeçekler ve tatlandırıcı kullananlar daha çok 'şeker hastası' olma potansiyeli taşıyor. Şeker hastaları hiçbir şartta çikolata, baklava, börek yemeyecek" ifadelerini kullandı.
"MEYVE VE SULARI KARACİĞERİ ZEHİRLİYOR"
'Şeker, vücuttaki en tatlı zehirdir' diyen Karatay, "Türk erkeğinin göbek yağının sebebi pirinç yemektendir. Çünkü pirinç de şekerdir. Çinliler'in zayıflığı ekmek yememelerindendir; pirinç yemelerinden değil. Bizimkiler hem ekmek hem pirince saldırıyor. Çin'de ekmek yoktur, meyve yoktur, meyve suyu yoktur. Yani onlar sükroz ve früktoz almazlar ve çok pirinç tüketseler de zayıfdırlar. Şimdiki meyveler ve meyve suları, karaciğeri zehirliyor. Makbûl meyva, kurtlu elma; yani Amasya elmasıdır. Kuaförden çıkmış gibi, hepsi tek tip yeşil ve kırmızı elma olmaz. Anamur muzu da oldukça yararlıdır. 1950'den sonra yapılan tarım dolayısıyla meyvelerdeki bütün faydalı mineraller öldü" iddiasında bulundu.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...